Mangia şi Bancu au prefaţat derby-ul cu FCSB

0
228

Derby-ul etapei a patra a play-off-ului, FCSB – Universitatea Craiova, se dispută în a doua zi de Paşte, luni, de la ora 20.45. Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a prefaţat disputa, spunând că echipa sa îşi propune să rămână în plasa celor două echipe din fruntea clasamentului, asta însemnând să nu piardă partida de pe Arena Naţională.

 

„Este un meci foarte, foarte greu, dar este în acelaşi timp un meci pe care toţi jucătorii îşi doresc să-l joace şi vor da totul pe teren pentru a câştiga. Sigur, pentru jucători ar fi mai bine să stea de Paşte cu familia, dar aceasta este meseria noastră şi trebuie să ne facem treaba. FCSB are cel mai bun lot din România, dar prefer jucătorii mei, sunt mulţumit de ai mei şi toată lumea ar trebui să fie mulţumită de ceea ce au făcut ei în acest campionat. Trebuie să încercăm să repetăm meciul bun pe care l-am făcut în turul sezonului regulat, când am condus cu 1-0 şi am obţinut un punct. Sper să continuăm fără să primim gol. Eu sunt de părere că trebuie să evidenţiem lucrurile bune şi să lucrăm la cele care nu merg. Am primit un singur gol îm ultimele 7 meciuri şi acest lucru este unul pozitiv. Deja mulţi ne critică fiindcă nu marcăm, aşa că e bine ca măcar noi să vorbim noi frumos despre echipa noastră. Lucrăm să avem mai multe ocazii, dar sunt momente în fotbal în care nu reuşeşti să dai goluri. În plus, jucăm împotriva unor echipe care se organizează foarte bine. CFR se apără foarte bine, la Viitorul nu am jucat bine, dar puteam câştiga din acel penalty. Ne dorim să rămânem acolo, aproape de cele două echipe din frunte, până la sfârşit, nu să rămânem în urmă, dar dacă pierdem acum va fi foarte greu să mai luptăm pentru primele două poziţii. Totuşi, dacă vom pierde, nu înseamnă că ne vom concentra mai mult pe Cupă sau pe alt obiectiv, fiindcă nu asta este mentalitatea pe care echipa mea trebuie să o aibă, noi vrem să ne concentrăm pe fiecare meci în parte şi să încercăm să-l câştigăm, fiindcă altfel există riscul să pierdem ambele competiţii” a declarat Mangia.

 

Italianul a aflat despe recordul neagtiv pe care îl are Craiova în faţa roş-albaştrilor, pe terenul cărora nu a mai câştigat de 29 de ani, din noiembrie 1989, iar Mangia spune că acest lucru ar trebui să-i mobilizeze pe jucătorii săi. „Când ai ocazia să intri în istoria unui club, trebuie să profiţi de această oportunitate” este de părere tehnicianul.

 

Întrebat despre un eventual interes pentru el din partea FCSB, antrenorul Craiovei a spus: „Când cineva vorbeşte frumos despre tine, nu poţi decât să-i mulţumeşti. Eu am trei ani de contract cu Craiova şi aşa că nu putem comenta altceva. Eu nu simt vreo presiune, nu-mi schimb atitudinea, eu muncesc la fel în continuare, sunt simple cuvinte. Am un mare respect pentru Nicolae Dică, este antrenorul echipei de pe primul loc şi este singurul care a ajuns în primăvara europeană”.

 

Bancu: „Dacă pierdem, nu mai avem nicio şansă la titlu”

 

Internaţionalul Universităţii, Nicuşor Bancu, spune că el şi colegii săi nu ţintesc neapărat o revanşă după acel 2-5 de la Severin, din sezonul regulat, ci vor să nu piardă contactul cu primele două echipe, considerând că un eşec ar duce la ieşirea din lupta pentru titlu.

„Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, ţinând cont că întâlnim o candidată la titlu, care vrea neapărat să ne bată, dar şi noi mergem acolo să câştigăm. Dacă pierdem, suntem conştienţi că nu mai avem nicio şansă la titlu. Am suferit pe faza ofensivă în ultimele meciuri, nu am reuşit să marcăm, dar sper să o facem acum, cu FCSB, nici nu contează cine o face. Nu ne gândim la vreo revanşă după acel 2-5, ci vrem să nu pierdem contactul cu primele două locuri, aşa că mergem să încercăm să luăm toate punctele. Poate se simte şi faptul că avem în lot puţini jucători care au câştigat trofee, dar presiune este normal să fie la un club precum Craiova, care vrea să facă performanţă” a spus „Bancone”, care speră la o susţinere importantă din partea fanilor alb-albaştri la meciul de pe Arena Naţională: „Nu ştiu dacă vor fi foarte mulţi olteni la meci, 2-3 mii, aşa cum au mai fost, ţinând cont că este şi a doua zi de Paşte, dar cei care vor veni ne vor susţine cu siguranţă frenetic din primul până în ultimul minut, aşa cum ne-au obşinuit”.