Tânăr de 19 ani, „campion” la dosare penale, în arestul IPJ Dolj

0
277

Un tânăr de 19 ani, din comuna doljeană Bistreţ, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ieri după-amiază, după ce poliţiştii doljeni au stabilit, în urma cercetărilor, că este cercetat în nu mai puţin de opt dosare penale, în cinci cazuri fiind vorba despre infracţiuni la regimul circulaţiei. Tânărul, obişnuit să conducă fără permis, a fost reţinut luni, când oamenii legii au reuşit să afle că el lovise, săptămâna trecută, autoturismul unui localnic şi dispăruse.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bistreţ au fost sesizaţi de Vasile Mihai, din localitate, cu privire la faptul că miercuri, 30 martie a.c., şi-a găsit avariat autoturismul marca Renault, proprietate personală, care se afla parcat pe stradă, în faţa locuinţei. Oamenii legii au demarat cercetările, iar în cursul zilei de luni, 4 aprilie a.c., în urma verificărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat făptuitorul în persoana lui Mădălin Roşculete, de 19 ani, din comuna Bistreţ.

S-a stabilit că tânărul, la data evenimentului, a condus un autoturism marca Dacia fără a poseda permis de conducere. De asemenea, prin extinderea cercetărilor, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rast, a mai reieşit faptul că tânărul era cercetat în alte 4 dosare la regimul circulaţiei rutiere, toate pentru conducere fără permis. Mai mult decât atât, oamenii legii spun că pe numele tânărului mai sunt deschise încă trei dosare penale, două dintre ele pentru ameninţare şi unul pentru violare de domiciliu.

 „Pe numele celui în cauză a fost întocmit un nou dosar de cercetare penală, ajungând astfel la cel de-al optulea, iar în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Dolj, astăzi (n.r.-ieri) a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de judecători, care au emis mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.