Profesorii doljeni ar putea pierde programele europene de formare profesională

0
207

100 de cadre didactice din Dolj au atras 200.000 de euro din fonduri europene pentru programe de formare profesională, o performanţă fără precedent, după cum precizau inspectorii şcolari. Dascălii nu vor putea să beneficieze de aceste cursuri dacă nu îşi vor găsi suplinitori pentru orele de la clasă. Conducerea ISJ Dolj a atenţionat managerii să nu dea aprobare delegaţiilor dacă nu au cadre care să intre la clase.

„Trebuie să aprobaţi solicitările doar dacă cadrul didactic îşi găseşte un suplinitor cu aceeaşi specialitate. Dacă nu îşi găseşte suplinitor pe perioada efectuării mobilităţii, nu pleacă. Trebuie să-şi rezilieze contractele de finanţare. Când au semnat contractul s-au obligat să asigure continuitatea la catedră.
Persoanele care merg la formare în interesul instituţiei trebuie să delege sarcina pe perioada deplasării. Nu trebuie găsit un singur suplinitor. Pot fi oricâte persoane atâta timp cât sunt cadre didactice şi au specialitatea respectivă pe diplomă. Nu este pentru prima oară, dar acum s-a triplat numărul oamenilor care pleacă în acelaşi timp şi de aceea trebuie să luăm aceste măsuri”, a transmis managerilor, inspectorul  şcolar Diana Brătucu.