Curtea de Apel Bucureşti: Sorina Pintea, eliberată

0
226

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia faţă de decizia de arestare preventivă depusă de fostul ministru al Sănătăţii şi a decis ca Sorina Pintea să fie eliberată. Ea va fi cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile, având o serie de obligaţii şi interdicţii în această perioadă.

Sorina Pintea a fost adusă la Curtea de Apel Bucureşti, unde magistraţii au judecat contestaţia depusă de avocaţii fostului ministru al Sănătăţii la arestul la domiciliu, cu o maşină a Arestului central, fără a mai fi încătuşată.
„În temeiul art. 425/1 alin.7 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpata Pintea Sorina împotriva încheierii de şedinţă din camera de consiliu din data de 29.02.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr . 5782/3/2020 Desfiinţează încheierea de şedinţă şi, pe fond, rejudecând:În baza art. 204 al 12 C.p.p., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie – DNA . În temeiul art. 204 alin. 12 Cod procedura penala şi art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedura penala dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 06.03.2020”, se arată în minuta instanţei.   Reamintim că, Tribunalul Bucureşti a emis, pe 29 februarie, un mandat de arestare preventivă timp de 30 de zile pe numele fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, în dosarul în care este suspectată că ar fi primit mită. Sorina Pintea a exclamat „super tare” şi „perfect”, atunci când a aflat că va primi 120.000 de lei cu titlu de mită arată procurorii DNA în referatul cu propunere de arestare preventivă. Ce interdicţii are fostul ministru al Sănătăţii CAB a admis cererea Sorinei Pintea de ridicare a măsurii arestului preventiv, măsura fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar. Astfel fostul monistru are o serie de obligaţii şi inerdicţii în următoarele 60 de zile.