Dolj: Recomandări ale IPJ Dolj pentru motociclişti

0
152
16996127_1166668763444356_5731734993159356765_nPoliţiştii doljeni de la Rutieră fac o serie de recomandări pentru motociclişti, astfel încât aceştia să nu ajungă victime în accidente de circulaţie:
Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.
* Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optaţi pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
* Fiţi vizibili! Purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.
* Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
* Păstraţi contactul vizual – nu presupune te văd ceilalţi. Încerca întotdeauna să ai contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a-ţi intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că te apropii, ei judecă greşit de multe ori distanţa şi viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacţie.
* Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare
* Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente şi…PE MOTOARE!
#PoliţiaRomână vă urează asfalt uscat şi o călătorie fără evenimente nedorite!