Dolj: Autoturisme cu documente false depistate la PTF Calafat

0
77

Politia-de-frontieraPoliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi bărbaţi, un cetăţean român şi un cetăţean bulgar, care conduceau autoturisme pentru care au prezentat la controlul de frontieră documente false.

În data de 04.03.2017, în jurul orei 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Irinel N., în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Opel. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare şi talonul de inspecţie tehnică prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind false.

În data de 05.03.2017, în jurul orei 13.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Ivov P., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că permisul auto al şoferului nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.