„Pistolar” din Filiași cercetat penal de polițiști

0
57

Un tânăr din Filiași, în vârstă de 25 de ani, este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni între care și contrabandă calificată, după ce a fost prins cu un pistol și cu muniție cumpărate din Bulgaria și introduse ilegal în țară. Din ianuarie și până acum, tânărul a folosit jumătate din muniția cumpărată, mai exact 200 de diaboluri, trăgând cu arma pe câmp. Polițiștii i-au confiscat pistolul și muniția care îi mai rămăsese.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj, în cursul zilei de marți a fost depistat Claudiu Nicola, de 25 de ani, din orașul Filiaşi, judeţul Dolj care deţinea, fără drept, la locuinţa sa un pistol cu aer comprimat marca Grizzly, de calibrul5,5 mmşi o cutie cu 200 de diaboluri. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul și-a cumpărat arma și două cutii de muniție, mai exact 400 de diaboluri, în luna ianuarie 2014, din oraşul Vidin, (Bulgaria), bunurile introducându-le în aceeaşi zi în ţară în mod ilegal, fără a le declara la frontieră. Tot ca urmare a cercetărilor, oamenii legii au mai stabilit faptul că, de la data cumpărării tânărul a folosit în mod repetat arma, trăgând 200 diaboluri, pe câmp, fără ca vreo persoană să fie rănită sau să provoace distrugeri. Oamenii legii i-au confiscat arma și muniția pe care o mai avea, și acum îl cercetează pentru trei fapte penale.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prin deţinerea de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi uzul de armă, din categoria celor supuse autorizării, dispunându-se începerea urmăririi penale cu privire la aceste fapte”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.