Sentinţă definitivă în cazul craiovenilor prinşi cu droguri în parcare la Lidl

0
74

Cei patru craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, prinşi în parcarea hipermarketului Lidl, în timp ce încercau să vândă aproximativ jumătate de kilogram de haşiş cu suma de 10.000 lei, au fost condamnaţi definitiv. Dacă pe fond, în noiembrie 2016, au fost găsiţi vinovaţi de trafic internaţional de droguri de risc şi condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 luni de asistare zilnică şi 4 ani de închisoare cu executare, vineri, 3 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova a admis apelul unuia dintre inculpaţi. Care a obţinut reducerea pedepsei de la 4, la 3 ani şi 8 luni de închisoare, restul dispoziţiilor din sentinţa Tribunalului fiind menţinute.

curtea de apelJudecătorii Curţii de Apel Craiova au pronunţat, vineri, 3 februarie a.c., sentinţa în dosarul celor patru craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, acuzaţi că se ocupau cu vânzarea drogurilor în Craiova, prinşi cu o jumătate de kilogram de haşiş în parcarea hipermarketului Lidl. Astfel, unul singur dintre inculpaţi s-a ales cu pedeapsa redusă de la 4 ani, la 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare, în rest fiind menţinută sentinţa din 7 noiembrie 2016 a Tribunalului Dolj. „Admite apelul declarat de inculpatul Bălan Marius Gabriel. Respinge apelul inculpatului Deliu Cristian ca nefondat. Reduce pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de trafic de droguri de la 3 ani închisoare la 2 ani închisoare. Recontopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului urmând ca acesta să execute pedeapsa totală de 3 ani şi 8 luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 03.02.2017”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, la începutul lunii decembrie 2015, o acţiune vizând destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc. Poliţiştii antidrog l-au prins în flagrant, în parcarea hipermarketului Lidl, joi 3 decembrie 2015, pe Cătălin Deliu, de 17 ani, din Craiova, în timp ce încerca să vândă o jumătate de kilogram de haşiş contra sumei de 10.000 lei. Imediat după flagrant, oamenii legii au descins şi la Marius Gabriel Bălan, de 22 de ani, din Craiova, dar şi la tatăl tânărului prins cu drogurile, Cristian Deliu, de 43 de ani, fiind percheziţionată şi locuinţa acestuia din Bistreţ. În urma percheziţiilor, oamenii legii au mai găsit şi ridicat alte 60 de grame de canabis, dar şi un pistol letal, de calibrul 6 mm şi 9 cartuşe cu glonţ. Cei trei au fost arestaţi preventiv, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova i-au trimis în judecată pe cei trei, împreună cu Alissa Deliu, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Pe 7 noiembrie 2016 Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa, Marius Gabriel Bălan şi Cristian Deliu primind câte 4 ani de închisoare cu executare, în timp ce Alissa Deliu a primit o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani, iar tânărul de 17 ani va fi asistat zilnic pe o perioadă de 6 luni.