Doljean arestat pentru ultraj şi lovire

0
59

Un bărbat de 36 de ani, din comuna doljeană Seaca de Pădure, a fost arestat preventiv pe 30 de zile, în baza mandatului emis vineri seară pe numele său de Judecătoria Craiova, pentru comiterea a două infracţiuni de lovire şi alte violenţe şi o infracţiune de ultraj. Oamenii legii spun că, prin extinderea cercetărilor, în sarcina bărbatului au fost reţinute opt fapte penale, cele mai multe comise împreună cu cei trei fraţi ai săi, în perioada august 2016 – februarie 2017, împotriva unor vecini cu care se tot certau.

arestatReprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta în mai multe cauze privind săvârşirea unor infracţiuni de lovire şi alte violenţe, dar şi distrugere, a fost începută urmărirea penală împotriva a patru persoane din localitatea Seaca de Pădure, respectiv Ionel Surcel, de 36 de ani, Cristinel Surcel, de 25 de ani, Adrian Surcel, de 28 de ani, şi Constantin Surcel, de 33 de ani.

Poliţiştii efectuau cercetări ca urmare a plângerilor depuse de doi localnici pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, fiind victime ale celor patru fraţi, în perioada august 2016 – februarie 2017. Având în vedere gravitatea faptelor cât şi perseverenţa în comiterea acestora de către persoanele suspecte, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au efectuat activităţi de urmărire penală în cele două dosare, activităţi care au dus la continuarea urmăririi penale faţă de Ionel Surcel, pentru două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, două infracţiuni de distrugere, două infracţiuni de ameninţare şi o infracţiune de violare de domiciliu, în timp ce fraţii săi sunt cercetaţi pentru infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Mai exact, cei patru, dintre care cel mai vehement a fost Ionel Surcel, s-au tot certat cu doi vecini, pe care i-au lovit în repetate rânduri şi le-au distrus maşinile. Mai mult, săptămâna trecută, când a fost chemat la Postul de Poliţie Seaca de Pădure pentru a fi audiat cu privire la faptele comise, Ionel Surcel l-a ameninţat cu acte de violenţă pe poliţistul care îl audia. În acest context, a fost sesizat procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care a decis reunirea tuturor cauzelor penale în care sunt cercetaţi cei patru fraţi, iar în sarcina lui Ionel Surcel a reţinut şi comiterea infracţiunii de ultraj, dispunând reţinerea acestuia pentru 24 de ore:

 „Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova s-a sesizat din oficiu şi cu privire la săvârşirea, de către bărbatul de 36 de ani, a infracţiunii de ultraj, sub forma ameninţării, comisă în data de 01.02.2017 asupra unui agent principal din cadrul Postului de Poliţie Seaca de Pădure în timp ce acesta efectua, împreună cu ceilalţi colegi, activităţi de cercetare penală. Astfel, s-a dispus reunirea dosarelor penale, fiind pusă în mişcare acţiunea penală faţă de cei patru suspecţi, iar suspectul în vârstă de 36 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pe baza de ordonanţă iar ulterior, magistraţii Judecătoriei Craiova au luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Ionel Surcea a fost introdus în arestul poliţiei doljene, însă a contestat măsura arestării preventive luată vineri faţă de el de Judecătoria Craiova, contestaţia sa urmând să se judece săptămâna acesta la Tribunalul Dolj.