Mulţescu: „Jocul echipei bucură lumea”

0
37

Gigi MulţescuAntrenorul Gigi Mulţescu, a fost mulţumit că elevii săi n-au mai ratat atât de mult ca anul trecut: „Este o victorie importantă, am reuşit să trecem de bariera de două goluri, am eliminat problemele din apărare şi le-am rezolvat şi pe cele de la finalizare. Am rămas fără rezervă de stoper după accidentarea lui Acka. Vreo 20 de minute am suferit, fiindcă ei au fost foarte agresivi la mijloc, a trebuit să muncim mult să ajungem la poarta lor. După pauză ne-am retras pentru a avea spaţii pentru jucătorii noştri de viteză. Ţinând cont că nu aveam ritmul campionatului şi că terenul a împiedicat circulaţia mingii, este foarte bine cum am început. Încă nu suntem în play-off, rămânem rezervaţi. Băluţă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai noştri şi anul trecut, acum a venit cu plusul celor două goluri. A dinamizat jocul, l-a accelerat, a verticalizat, este un jucător important pentru noi. Dimitrov a jucat bine pentru debut, dar a exagerat uneori, a vrut să facă mai mult decât trebuia. E mare lucruri să bucuri nişte oameni. Noi muncim şi pentru bani, dar şi să bucurăm lumea şi acesta este mare lucru. Nu am curajul să mă bucur încă, fiindcă nu am reuşit nicio performanţă. Echipa joacă fotbal, asta este ce am obţinut până acum. Sper să rezolvăm transferul lui Bucurică, mai ales că Briceag va fi suspendat la Botoşani” a spus Mulţescu.

Tehnicianul oaspeţilor, Florin Marin, a recunoscut superioritatea Ştiinţei: „Am făcut un joc slab, Universitatea Craiova ne-a fost superioară la determinare, ca agresivitate, au câştigat duelurile unu la unu, am suferit la tranziţia negativă şi cu jucătorii lor de viteză, de valoare au reuşit să se impună clar şi meritat. Craiova arată foarte bine şi eu cred că se poate bate pentru titlu. Mulţescu este un antrenor foarte bun şi toate echipele pe care le-a antrenat au jucat fotbal. Echipa are stabilitate financiară şi are omogenitate”.

Autor a două goluri şi coautor la primele două reuşite, Alex Băluţă a declarat: „Este prima dublă a mea şi la goluri şi la assist-uri, mă bucur după cel mai reuşit meci al nostru de acasă. Lumea nu se aştepta la acest scor, fiindcă anul trecut am suferit mult la finalizare. Jocul s-a îmbunătăţit foarte mult şi sper să terminăm pe podium. Ivan a fost altruist, aşa cum am fost şi eu, echipa are de câştigat dacă jucăm unul pentru altul. Ar fi un vis devenit realitate să scoatem lumea în stradă în vară, la finalul sezonului”

Căpitanul Andrei Ivan a adăugat: „Sunt foarte bucuros pentru victorie. Nu contează cine este căpitan, important este să marcăm cât mai mult, fiindcă anul trecut am ratat enorm. Nu sunt supărat că nu am plecat la Bruges, fiindcă avem un obiectiv în acest campionat, mi-aş dori să luăm titlu, pentru că de-aia jucăm fotbal, să ne batem pentru primul loc”.

Managerul general al Craiovei, Marcel Popescu, a spus: „Jocul a fost încântător, dacă terenul era mai uscat era şi mai spectaculos. Mă bucur că am bucurat fanii. Craiova va juca acest fotbal-spectacol şi în continuare. Puteam câştiga şi anul trecut cu astfel de scoruri, dar am suferit la finalizare”.