Arestat după ce a tâlhărit o pensionară din Craiova

0
302

Poliţiştii craioveni au reușit să prindă un bărbat care tâlhărise o pensionară, pe strada „Nanterre” din Craiova, după ce o urmărise de la Piața Centrală, unde a văzut-o ieșind de la o casă de schimb valutar. Autorul a fost prins cu ajutorul unor tineri care au sunat pe 112 și chiar l-au urmărit pe tâlhar. Ieri după-amiază Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a tâlharului pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, miercuri după-amiază, în jurul orei 14.00, poliţiştii craioveni au fost sesizați prin numărul de urgență 112 de un tânăr de 17 ani, din Filiași, elev în Craiova cu privire la faptul că, pe strada „Nanterre” din municipiu, a observat un bărbat care a îmbrâncit o bătrână, după care i-a smuls din mână o geantă. Un alt tânăr, și el minor, care a văzut ce s-a petrecut, a pornit în urmărirea făptuitorului, iar în acelaşi timp la fața locului a fost dirijată o patrulă de poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Craiova.

Astfel, s-a reușit prinderea, imobilizarea și conducerea la sediul secției a bărbatului care furase geanta bătrânei. Poliţiştii l-au identificat, stabilind că este vorba despre Marcel Dudu, de 38 de ani, din Craiova, totodată fiind identificată şi persoana vătămată, Stelica Rusu, de 67 de ani, din Craiova, pensionară. Din investigaţiile poliţiştilor și audierea suspectului a reieşit faptul că acesta a observat-o pe pensionară la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Centrale a Craiovei, unde aceasta a schimbat suma de 1.000 lei în 330 dolari canadieni, astfel că şi-a urmărit victima până într-o zonă mai puţin populată, pe strada  „Nanterre”, a împins-o şi i-a smuls din mână geanta în care avea banii, carduri bancare și actele personale. Oamenii legii l-au reținut pe bărbatul de 38 de ani, care a fost introdus în arest și i-au restituit femeii bunurile.

Ieri după-amiază instanța a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă pe 30 de zile a lui Dudu, care a ajuns din nou în arest.