Universităţile scandinave vor să recruteze studenţi români

0
129

Reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu din Suedia, Danemarca şi Olanda vin în perioada imediat următoare în cele mai importante centre universitare din ţară pentru a oferi consiliere profesională studenţilor, dar şi elevilor de liceu. Primul popas îl fac la Universitatea din Craiova, pe 17 februarie.

Proiectul face parte din Education on Tour şi se va desfăşura în perioada  17-21 februarie. Aşteptaţi la dezbateri sunt şi elevii doljeni, care vor avea ocazia să discute chiar cu reprezentanţii universităţilor despre cum e să studiezi în altă ţară, despre tipurile de programe şi condiţiile de aplicare. Pe lângă aceste informaţii, elevii doljeni vor primi consiliere personalizată în privinţa dosarului de admitere, vor discuta despre oportunităţile de angajare după absolvirea facultăţii.

Aceste întâlniri fac parte din seria de evenimente organizate cu prilejul ediţiei din 2014 a European Education Fair, scopul fiind acela de facilita accesul elevilor români la învăţământ de ciliate, însă cu costuri minime.  Studiile de licenţă şi master sunt gratuite în Danemarca, iar începând cu 2014, studenţii originari din UE vor primi burse din partea statului danez în valoare de 720 de euro, în cazul în care demonstrează că lucrează legal în regim part-time, însă nu mai mult de 10-12 ore pe săptămână. După Universitatea din Craiova, specialiştii străini vor ajunge şi în centrele universitare din Timişoara, Oradea, Cluj şi Bucureşti.