Manchester City vs Manchester United, derby-ul orașului în Cupa Ligii

0
713

Manchester United și Manchester City se vor confrunta în semifinalele Cupei LIgii Angliei în această seară, de la ora 21:45. Cele două formații din Manchester joacă pe Old Trafford într-o reeditare a semifinalei Cupei Ligii din sezonul trecut, câștigată în dublă manșă de Manchester City. Anul trecut cetățenii s-au impus cu 3-1 pe Old Trafford dar au cedat în a doua partidă în fața diavolilor roșii (0-1)pe teren propriu. Cei doi tehnicieni, Pep Guardiola (Manchester City) și Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) s-au întâlnit de 6 ori, meciuri în care norvegianul a strâns 3 victorii în fața rivelei City, iar Pep Guardiola a obținut cu o victorie în minus față de  tehnicianul diavolilor.

Tehnicianul celor de la Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer: „ Dar suntem încrezători și suntem într-o formă bună”

„Ne-am dezvoltat foarte mult în ultimele 12 luni de la semifinala Cupei EFL din sezonul trecut. Nu este doar un caz în care înveți cum să câștigi, ci să câștigi dreptul de a merge până la capăt. Dar suntem încrezători și suntem într-o formă bună. Nu există scuze! Nu știi cu ce sistem va veni Pep, dar știm că trebuie să ne apărăm foarte bine. Este greu să ții mingea în jumătatea lor, deoarece găsesc o modalitate de supraîncarcare, așa că trebuie să fii curajos și să ai încredere în jucători.”

Manchester United traversează o formă bună în campionat, cu șansa de a trece pe prima poziție dacă va evita eșecul cu Burnley. United a câștigat 8 din ultimele 10 meciuri în Premier League urcând pe poziția a 2-a, iar rivala City se clasează pe poziția a 5-a cu 29 de puncte, 4 puncte mai puține față de Manchester United.
În această seară Manchester City are șansa de a se califica în finală și de a egala Liverpool în topul câștigătorilor Cupei Ligii cu 8 trofee.