Alb-albaştrii s-au reunit şi zboară din Bănie spre Antalya

0
155

26 de jucători au fost prezenţi ieri la vizita medicală, fără Spahija, dar cu un junior, Juncu, adus de la Şcoala Ardealul, lotul Ştiinţei decolând astăzi spre Antalya chiar de pe Aeroportul din Craiova

Jucătorii Universităţii Craiova s-au reunit ieri, chiar cu prilejul vizitei medicale, la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, iar de astăzi se vor afla în Antalya, unde vor pregăti, până pe 26 ianuarie, restul sezonului. Delegaţia Ştiinţei va decola în această dimineaţă cu un charter chiar de pe Aeroportul din Craiova spre Turcia şi se va scaza în staţiunea Belek, la hotelul Papillon Belvil. Deocamdată, se ştiu 4 amicale: cu SV Meppen (locul 11 în liga a treia din Germania, 14 ianuarie 2018), Lechia Gdansk (locul 11 în prima ligă din Polonia, 21 ianuarie), Zaglebie Lubin (locul cinci în prima ligă din Polonia, 25 ianuarie) şi Ludogorets Razgrad (locul unu în prima ligă din Bulgaria, 25 ianuarie). Faţă de lotul de anul trecut a lipsit la reunire fundaşul croat Hrvoje Spahija, care va fi transferat, iar noutăţile le-au reprezentat doi jucători de la echipa a doua, Vasile Constantin şi Adrian Juncu, acesta din urmă fiind un fundaş stânga adus de la Ardealul.  Lotul prezent la vizita medicală a fost compus din 26 de jucători, aceiaşi care vor merge şi în cantonamentul din Antalya: Nicolai Calancea, Miodrag Mitrovic, Cristian Dică, Laurenţiu Popescu (portari) Răzvan Popa, Marius Briceag, Vasile Constantin, Ivan Martic, Radoslav Dimitrov, Renato Kelic, Apostol Popov, Ferreira Tiago, Niko Datkovic, Adrian Juncu (fundaşi) Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Valentin Mihăilă, Alexandru Băluţă, Alexandru Mitriţă, Gustavo Di Mauro Vagenin, Nicuşor Bancu, Cristi Bărbuţ, Jovan Markovic, Andrei Burlacu şi Mihai Roman (mijlocaşi şi atacanţi).

Mitriţă: „N-avem nevoie de întăriri, avem echipă bună”

Dacă Băluţă şi-a petrecut vacanţa în Republica Dominicană, Alex Mitriţă a fost în Dubai. Cumpărat definitiv în iarna aceasta de la Pescara, contra sumei de 700.000 de euro, Mitriţă a declarat că echipa nu are nevoie de întăriri şi poate câştiga un trofeu: „Trebuie să vedem ce am greşit în prima parte, iar în a doua să ne pregătim foarte bune şi cu siguranţă ne vom bate la titlu. Noi ne gândim la meciurile care urmează, la cel cu Dinamo fiindcă e primul oficial din acest an. Nu cred că avem nevoie de întăriri, suntem o echipă foarte bună, competitivă. Ce ne cere mister, aia facem, trebuie să mai lucrăm puţin la atitudine. N-aş aduce niciun jucător din Liga I, suntem un grup unit şi avem rezultate pe teren. Acum mă gândesc la campionat. Vreau să ajung cât mai sus cu Craiova şi să câştig un trofeu!”

Unul dintre internaţionalii Craiovei, Nicuşor Bancu, spune că obiectivele sale sunt legate atât de echipa de club, cât şi de naţională: „Îmi doresc să fiu sănătos în acest an, să ne pregătim bine în Antalya şi să facem un an cel puţin la fel de bun ca în 2017. Cei care suntem aici facem o echipă foarte bună şi ne batem sus. Suntem fericiţi că s-a făcut acest stadion şi toţi suporterii sunt alături de noi. Vreau să obţinem cele trei puncte cu Dinamo şi să urcăm cât mai sus în clasament. Dacă jucăm cu Dinamo acasă în play-off, va fi stadionul plin şi o atmosferă fantastică. Deocamdată trebuie să ne pregătim foarte bine în Antalya şi să revenim cu forţe proaspete în ţară, Echipa naţională reprezintă un obiectiv pentru mine.”

Unul dintre veteranii lotului, Alexandru Mateiu a declarat: „Avem gânduri foarte mari, sperăm să fim fericiţi la sfârşitul anului şi să tratăm fiecare meci serios, ca pe o finală. Avem un lot foarte bun şi cei care vor intra cu siguranţă vor da totul pe teren pentru Ştiinţa. Şi juniorii de lângă noi sunt foarte buni şi dacă vor intra cu siguranţă nu se va vedea o diferenţă între ei şi noi, cei mari. Ne vom face treaba foarte bine şi sunt sigur că vom ajunge şi mai sus. Important este să fim sănătoşi şi vom face treabă bună în Antalya. Avem condiţii bune acolo şi vom trage tare în acest stagiu de pregătire centralizat. Nu ne gândim încă la Dinamo, ci la antrenamente şi la meciuri amicale.”

Roman s-a pregătit cu Ţâcă Zamfir în vacanţă

Atacantul Mihai Roman nu a marcat încă de la revenirea în ţară, dar speră să se revanşeze în a doua parte a sezonului, el pregătindu-se special în această iarnă cu Nicolae „Ţâcă” Zamfir, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu: „Îmi doresc să fim sănătoşi, să facem un cantonament bun în Antalya şi să câştigăm un trofeu în acest an. Până acum nu am reuşit să înscriu, dar sunt sigur că o voi face cât de curând. Aşa este fotbalul: sunt perioade şi perioade. M-am pregătit individual în această iarnă cu domnul Ţâcă Zamfir, cu acordul lui mister. Avem un lot valoros, iar dacă vor veni întăriri cu atât mai bine. Dar şi cu lotul actual putem face o figură foarte frumoasă în acest an şi să aducem un trofeu în Bănie. Avem şanse să terminăm chiar şi pe primul loc, dar în play-off se va da bătălia finală. Noi dăm totul la fiecare meci, nu contează adversarul.”