Prima zi de lucru a miniştrilor Guvernului Grindeanu

0
156

primaVlad Voiculescu a predat, ieri, mandatul de conducere al Ministerului Sănătăţii lui Florian Bodog, iar la finalul procedurilor a postat un mesaj pe pagina de socializare în care mulţumeşte echipei de profesionişti alături de care a lucrat şi transmite mai multe gânduri românilor.

       Vasile Dîncu, fostul ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloş, a făcut o scurtă declaraţie la predarea mandatului, afirmând că lasă un bilanţ pozitiv la Minister: „Am reuşit să ne facem programul de guvernare aşa cum ne-am propus. Am reuşit Codul Administrativ care este foarte important şi este gata, mai avem strategia locuirii, Codul urbanismului. Avem un bilanţ care este pozitiv. Mă bucur că am păstrat această echipa şi totul merge mai departe. ”

De asemenea, Dîncu a apreciat faptul că Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării Regionale va cotinua proiectele sale: „Am auzit-o pe doamna ministru că a spus încă de la audiere faptul ca va continua proiectele.”, a declarat acesta. „Am început anul acesta cu termen de a se termina în martie Codul urbanismului. Cred în continuare că avem o echipă extraordinară la Ministerul Dezvoltării si Administraţiei Publice.”, a spus Vasile Dîncu. Nu în ultimul rând, Dîncu a apreciat ca pozitivă comasarea ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu cel al Fondurilor Europene.

 Florin Iordache, la preluarea mandatului la Justiţie: Întărirea statului de drept, prioritară

Florin IordacheFlorin Iordache, noul ministru al Justiţiei, a declarat, ieri, la preluarea mandatului de la Raluca Prună, că întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie sunt prioritare. Iordache declara miercuri că o lege a amnistiei şi graţierii este de bun augur.

       Lia Olguţa Vasilescu, la intrarea în ministerul Muncii: Dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor “Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Trebuie să dăm drumul la şapte ordonanţe. Sper să termin foarte repede cu formalităţile şi pe urmă intru în pâine. Prioritatea zero e bugetul, trebuie să dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor. Sunt şapte ordonanţe de urgenţă, vă va anunţa cineva de la partid. O să vedeţi că o să respectăm programul de guvernare şi nu o să fie niciun dezastru”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

           Dragoş Pîslaru a ajuns la câteva minute după Lia Olguţa Vasilescu, având un buchet de flori. Fostul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru i-a adus Liei Ogluţa Vasilescu buchet de flori ca simbol al cooperării şi al păcii: „Cu gânduri bune, este investitura unui nou ministru al Muncii si ministrul meu. E firesc să ii urez succes doamnei Lia Olguţa Vasilescu.” “Există un capitol care se referă la probleme doesebite. De obicei nu se scrie nimic. De data asta, eu am un raft întreg. Legea salarizării a fost publicatăa pe site-ul Ministerului Muncii, e în consultare şi urmează ca actualul Guvern să îşi aleagă lucrurile bune, să completeze şi să vină cu o lege a salarizării, aşa cum a promis”, a declarat Dragoş Pîslaru.

               Pe de altă parte, Viorel Ştefan, noul ministru al Finaţelor Publice a ajuns ieri, dimineaţă, la ministerul de resort. Acesta spunea ca are multa treabă pentru ca trebuie să facă bugetul pe anul acesta. Viorel Ştefan a declarat la intrarea în minister: „Mergem repede la treabă, avem multa treabă”, a spus noul ministru al Finanţelor precizând că este pregătit pentru predarea-primirea mandatului. Anca Dragu, fostul ministru al Finanţelor, a declarat la ieşirea de la minister, că a participat la protocolul de predare-primire a mandatului actualului ministru al Finanţelor, Viorel Ştefan şi la discuţii cu acesta. Proiectul de buget pe 2017 noi avem acest proiect cu un deficit de salarii aşa cum a fost aprobat. Sunt doua soluţii să creşti veniturile sau să creşti cheltuielile.

         Pe de altă parte, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a spus la intrarea în ministerul de Interne că va discuta cu Dragoş Tudorache: „O să intru cu domnul ministru, o sa stau puţin de vorbă”. De asemenea, la ora 15:00, Ministrul Carmen Dan a convocat primul comandament de iarnă la Ministerul de Interne. Ministrul de Interne îi va convoca pe toţi cei responsabili în cadrul unui comandament de iarnă în care vor fi luate măsuri în privinţa cantităţilor mari de zăpadă şi a codului portocaliu. O altă măsură se referă la temperaturile scăzute, -25 şi -15 grade Celsius. La întâlnire vor fi convocaţi şi prefecţii.