Sursele de încălzire improvizate de vânzători – cauza probabilă a incendiului din Târgul Municipal Craiova

0
337

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că, cel mai probabil, incendiul de la Târgul Municipal de pe strada Caracal din Craiova, de pe 11 decembrie 2015, a pornit de la sursele de încălzire improvizate folosite de vânzători. Flăcările au izbucnit la un stand central al târgului, iar de aici s-au întins cu repeziciune, din cauza materialelor textile împrăştiate peste tot. În paralel continuă şi ancheta demarată de poliţiştii Secţiei 2 Craiova în acest caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Ţinând seama de amploarea incendiului care a mistuit mare parte din standurile amplasate în Târgul Municipal Craiova, de pe strada Caracal, din 11 decembrie, în ziua următoare a fost constituită o comisie de cercetare formată din ofiţeri specialişti de la Centrul Operaţional Judeţean, Inspecţia de Prevenire şi subunitatea de intervenţie, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, cu misiunea de a stabili care a fost cauza evenimentului. Ieri, reprezentanţii ISU Dolj au anunţat că, în urma interpretării judicioase a amprentei incendiului, coroborată cu acţiunea factorilor care au influenţat desfăşurarea procesului de combustie şi propagare a arderii, a rezultat cu exactitate poziţia focarului – un stand central al târgului –, cauza probabilă fiind o flacără de la aparatele improvizate folosite de vânzători să se încălzească. Astfel, potrivit ISU Dolj, din discuţiile purtate cu persoanele aflate la locul producerii incendiului, persoana care a anunţat incendiul, personalul de la locul de muncă, respectiv administratorii S.C. Texind S.A şi S.C. Pieţe şi Târguri Craiova S.R.L. a reieşit faptul că  vânzătorii foloseau pentru a se încălzi în sezonul rece mijloace improvizate cu flacără deschisă (butelii cu arzător, godine, recipienţi metalici, în care erau utilizaţi drept combustibili diferite materiale textile, deşeuri lemn, hârtie, carton şi încălţăminte), fapte confirmate şi pe timpul desfăşurării activităţii de cercetare la faţa locului.

În paralel continuă şi ancheta poliţiştilor Secţiei 2 Craiova, unde este înregistrat dosar penal cu privire la infracţiunea de distrugere, în cauză urmând să fie efectuată o expertiză tehnică.