Programul Europa Creativă – oportunităţi de finanţare pentru platforme culturale‏

0
356

Luni, 12 ianuarie 2015, între orele 14.00-16.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român va avea loc sesiunea de informare organizată de Biroul Europa Creativă România. Sesiunea se adresează operatorilor culturali care vor să depună sau să se alăture unor proiecte depuse în cadrul componentei Platforme europene a Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura, până în data de 25 februarie 2015 (termenul-limită de trimitere a aplicaţiilor).

Platformele europene sunt proiecte de cooperare între operatori din mai multe ţări eligibile în cadrul Programului Europa Creativă (statele UE, ţările candidate, Elveţia, ţările din Spaţiul Economic European, ţările care fac obiectul Politicii Europene de Vecinătate). Scopul organizaţiilor membre într-o platformă trebuie să fie promovarea mobilităţii şi a vizibilităţii artiştilor la început de carieră, care nu au beneficiat de expunere suficientă la nivel internaţional. Platformele trebuie să fie formate dintr-o entitate coordonatoare şi minimum 10 organizaţii membre din ţările eligibile.

Sesiunea de informare va cuprinde prezentări despre: priorităţile şi obiectivele de finanţare ale componentei Platforme europene, procedura de depunere a proiectelor, precum şi exemple de platforme finanţate în 2014 şi modalităţi prin care operatorii români se pot înscrie în acestea.