21 de juveţi la primul antrenament

0
129

Universitatea Craiova este prima echipă din Liga I care şi-a reluat pregătirile, ieri, la Clubul Sportiv Popeci

 

Alb-albaştrii din Bănie au fost cei mai grăbiţi din Liga I, după primul week-end din 2015 prezentându-se la serviciu. Dacă de obicei reunirea era programată la arena „Ion Oblemenco” sau la cantonamentul din Lunca Jiului, starea de renovare în care se află ambele edificii i-au îndeptat pe juveţi către Sala Polivalentă. După ce s-au revăzut şi şi-au urat reciproc „La Mulţi ani”, craiovenii au pornit cu autocarul către Clubul Sportiv „Popeci”, unde au efectuat primul antrenament, în sală, pe teren sintetic. De altfel, acolo se vor desfăşura şi celelalte şedinţe de pregătire până la plecarea în primul cantonament al iernii, în Antalya, pe 12 ianuarie. Pentru o oră de utilizare a sălii de sport a CS Popeci trebuie plătită suma de 120 de lei, iar cei care au folosit ieri la prânz sala de forţă din cadrul compexului sportiv i-au putut vedea prin geamul despărţitor la primul antrenament al anului pe alb-albaştri.

Venirea lui Chanturia depinde de plecarea lui Varga

Doar două noutăţi a avut la prima mişcare cvartetul tehnic Cârţu-Săndoi-Adrian Popescu-Moşteanu, aceştia fiind fundaşii laterali Dumitraş şi Briceag. „Dumitraş şi-a demonstrat deja valoarea, iar Briceag este un jucător de perspectivă. Porţile rămân deschise şi pentru alte transferuri, mai avem discuţii pentru anumiţi jucători” a spus Săndoi despre cele două achiziţii. „Nu sunt multe noutăţi, dar nici nu era nevoie de prea multe, astfel am rezolva problema omogenităţii. Ne-am acoperit pe dreapta cu Dumitraş, acolo am avut probleme în tur, deşi improvizaţia Târnăcop a dat satisfacţie. Briceag poate fi o soluţie pe stânga şi ne-ar permite să-l urcăm pe Vătăjelu ca mijlocaş stânga” a declarat Cârţu. Acesta şi-l doreşte şi pe georgianul Giorgi Chanturia, împrumutat de Verona la CFR Cluj, dar transferul depinde de rezilierea contractului cu Dacian Varga, fostul „student” câştigând 10.000 de euro pe lună în Bănie, deşi a jucat foarte rar.

Străinii ajung mâine, la vizita medicală

Au lipsit fotbaliştii străini, Brandan, Madson, Bawab şi Acka urmând a face joncţiunea cu lotul miercuri, la vizita medicală programată la Centrul de Medicină Sportivă de la Bucureşti, în timp ce Nuno Rocha şi Kay se pregătesc cu naţionala Capului Verde pentru turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni.

Nu se mai regăsesc în lot faţă de anul trecut fundaşii laterali Dănănae şi Velcovici, care urmează să-şi rezilieze contractele, ceea ce au făcut deja Pleşan şi lituanianul Valskis. La reunire au fost prezenţi şi Bancu şi Curelea, însă ei sunt accidentaţi şi vor rata perioada de pregătire, cu cele două cantonamente din Antalya. De asemenea, de la echipa a doua au fost chemaţi tinerii Manea, Iuga şi Cârstea.

Lotul prezent la reunire: Bălgrădean, Straton, Brac (portari), Dumitraş, Achim, Izvoranu, Avrămia, Frăsinescu, Vătăjelu, Briceag (fundaşi), Târnăcop, Mateiu, Băluţă, Ferfelea, Varga, Sin, Cârstea, Iuga, (mijlocaşi), Ivan, Herghelegiu, Manea (atacanţi).

Săndoi se gândeşte la locul 2

Emil Săndoi a afirmat chiar că este posibilă ocuparea locului 2 la finalul campionatului: „Sper ca băieţii să fi respectat programul de pregătire, fiindcă sunt profesionişti şi ştiu ce au de făcut şi în vacanţă. Cred că locul 2 se joacă, iar dacă vom continua în acelaşi ritm ne putem gândi şi noi la ocuparea lui. Nu vrem însă să punem presiune pe jucători sau să ne îmbătăm cu apă rece”.

Sorin Cârţu spune că obiectivul principal rămâne salvarea de la retrogradare şi despre un ţel mai înalt se poate vorbi abia după ce echipa va acumula 44-45 de puncte. „Anul trecut a fost unul bun pe toate planurile pentru mine şi mi-aş dori ca 2015 să fie cel puţin la fel de bun. Simţim o anumită presiune de a face performanţă după rezultatele pe care le-am avut în tur şi sper să confirmăm în continuare, să creştem nivelul dacă se poate. Cu excepţia primului loc, acontat de Steaua, toate celelalte poziţii se joacă. Deocamdată, noi ne gândim să îndeplinim obiectivul principal, de a fi în cele 14 echipe care joacă şi la anul în Liga I şi asta înseamnă să acumulăm 44-45 de puncte. Depinde cât de repede putem atinge acest barem şi în funcţie de acest lucru ne putem gândi şi la o poziţie înaltă în clasament.

Dumitraş: „Am venit la Craiova pentru performanţă şi suporteri”

Portarul Cristian Bălgrădean este convins că participarea în cupele europene nu este doar un vis pentru Craiova: „Am avut un tur bun şi sper să continuăm la fel. Sunt la fel de optimist ca atunci când am venit la echipă şi afirmam că putem juca în cupele europene, deşi ne aflam pe ultimul loc. Acum mai avem de recuperat doar 3 puncte pentru a îndeplini acest obiectiv. Mai am un an şi jumătate de contract cu Craiova, nu mă gândesc să plec nicăieri”.

Venit de la Ceahlăul, fundaşul dreapta de 26 de ani, Andrei Dumitraş, a declarat: „Este un pas important pentru cariera mea. Am venit la Craiova pentru performanţă, consider că este în primele două echipe ale României, iar la Steaua am jucat deja. Avem suporteri extraordinari, stabilitatea financiară. Am văzut atmosfera de la meciul cu Steaua, abia aştept să joc pentru aceşti suporteri fantastici”.

Marius Briceag, fundaşul stânga de 22 de ani, va concura pentru un post de titular cu un alt jucător care a evoluat la CSM Rm. Vâlcea, Băgdan Vătăjelu.: „Mi s-a îndeplinit un vis, de a juca la Craiova. Am venit la o echipă mare, cu tradiţie. Sper să fac o treabă cât mai bună, să ajut echipa, să nu dezamăgesc. Concurenţa cu Bogdan Vătăjelu este benefică, reprezintă o motivaţie în plus. Mi-aş dori ca în acest sezon să terminăm în primele cinci, iar la anul să tragem şi la campionat“.