Reţinut de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, având asupra sa 24 de kg de metale preţioase, fără documente legale

0
437
În această dimineaţă, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 38 de ani, din Drăgăneşti Olt, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă. Asupra acestuia s-au găsit 24 kg de metale preţioase, care au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.
Noaptea trecută, în baza unor informaţii obţinute, poliţiştii de la transporturi au oprit în trafic , pe raza Municipiului Orşova, un autoturism condus de un bărbat. În urma efectuării controlului autovehiculului, poliţiştii au descoperit 24 kg de metale preţioase, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat de poliţişti. “În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Bărbatul în cauză a fost condus la sediul Poliţiei Transporturi din Craiova pentru continuarea cercetărilor. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de ieri, bărbatul, revenit din Franţa, ar fi introdus în ţară cantitatea de 24 de kg de metale preţioase, prin sustragere de la controlul vamal. În urma probatoriului administrat de poliţişti , sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. În cursul acestei zile, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.