Staţiunea de Cercetare Dezvolare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni, subordonată Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti” stăruie de câţiva ani pe testarea ecologică a unor genotipuri de cartof dulce – adus din Coreea de Sud- în condiţiile solurilor nisipoase din zonă. Rezultatele sunt promiţătoare, ele fiind prezentate sistematic la sesiunile anuale de comunicări ştiinţifice. Producţia la hectar, în condiţiile respectării tehnologiei specifice, se duce undeva la circa 40 de tone, ne-a spus directorul economic Dumitru Răducan, care n-a omis să adauge interesul recent al lanţului de magazine Lidl, pentru acest cartof dulce de Dăbuleni, bogat în zaharuri şi săruri minerale asimilabile. Cu gust plăcut, nelipsit de aromă, generează încet-încet interes pentru consumatori fiindcă în cantităţi mai mici se livreaztă şi prin curierat. Singura dificultate este exigenţa la depozitare a acestei legume pe timpul sezonului rece, temperatura neputând coborî sub 17 grade Celsius. Cercetătorii SCDCPN Dăbuleni recomandă preluarea în cultură a cartofului dulce, aducător de venituri frumoase pentru cultivatori.
Acasă Ultima oră SCDCPN Dăbuleni: Strădanii răsplătite în testarea ecologică a unor genotipuri de cartof...