Fiica unui oficial UE a fost violată şi ucisă de un imigrant, în Freiburg

0
380

maria-ladenburger-739620Maria Ladenburger (19 ani), studentă la medicină la Freiburg şi fiica unui funcţionar de rang înalt al UE (Clemens Ladenburger), care lucra ca voluntară la un centru local pentru migranţi în timpul liber, a fost violată şi ucisă de un migrant. “Oamenii se tem că pot fi agresaţi pe stradă. Nu se poate tolera o astfel de situaţie”, a declarat Dieter Salomon, primarul din Freiburg. Tragedia s-a petrecut în toamnă, dar mass-media germană o dezvăluie abia acum. După cum a stabilit ancheta, în seara zilei de 16 octombrie a.c, în timp ce se întorcea acasă pe bicicletă, un migrant afgan de 17 ani a violat-o şi a înecat-o într-un râu din apropiere. Corpul său a fost găsit, la fel şi vinovatul, care a început să facă mărturisiri. Nu se ştie încă dacă acesta cunoştea victima. El va fi judecat anul viitor, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mâine, Maria Ladenburger urma să sărbătorească 20 de ani. Timp de şase săptămâni, poliţia germană a muncit din greu pentru a investiga acest caz. Mai întâi au fost analizate amănunţit imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Freiburg. Un individ cu o haină neagră şi coafura destul de neobişnuită a atras atenţia anchetatorilor. În finalul acestor eforturi, un migrant afgan de 17 ani, care a venit în Germania în 2015, a fost arestat pentru suspiciune de viol şi crimă în cazul tinerei de 19 ani, fiica unui înalt funcţionar al Comisiei Europene în Germania. Individul a fost reţinut după ce ADN-ul său a fost găsit pe eşarfa fetei. “Ca minor, el riscă maximum zece ani de închisoare”, a declarat David Müller, anchetatorul-şef.

Cetăţenii din Freiburg sunt în stare de soc. Municipalitatea a recrutat 25 de agenţi de securitate suplimentar, indică Die Welt. Între 2014 şi 2015, Germania a gazduit 1,5 milioane de refugiati. In ciuda tensiunilor, cancelarul Angela Merkel a reiterat saptamana trecuta ca nu intentioneaza sa faca nicio schimbare in politica sa in materie de imigrare.