Strangerea de fonduri pentru proiectul „scoala de iarna pentru jurnalism participativ”

0
442

Valcea Forest Run 2021 a incheiat in perioada 23 – 24 octombrie cursele cu pornire de la Muzeul Satului Valcean, dar strangerea de fonduri pentru proiectul scoala de iarna pentru jurnalism participativ ramane deschisa pana pe 7 noiembrie. Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) a reusit sa stranga pana acum 4540 lei (57% din suma necesara), prin implicarea donatorilor, sustinerea alergatorilor locali si de acasa si activitatea fundraiserilor. Pentru organizarea unei scoli de iarna de jurnalism participativ in judetul Valcea, asociatia AIVI mai are nevoie de 3460 lei, pentru formarea a 20 de adolescenti responsabili si profesionisti care sa construiasca mici nuclee jurnalistice locale, infiintand o redactie judeteana in Valcea, iar donatiile se pot face aici.

Printre sustinatori, asociatia AIVI a primit sprijin din toate comunitatile locale ale Romaniei, remarcabila fiind participarea unui grup de copii din Sfantu Gheorghe (Delta Dunarii). Cinci copii inimosi au pedalat pe 23 octombrie la Valcea Forest Run 2021, jucandu-se si bucurandu-se impreuna, in aer liber. Ei sunt elevi la scoala Gimnaziala din Sfantu Gheorghe Delta, judetul Tulcea, iar pasiunile lor sunt matematica, ciclismul, desenul si sa cante la chitara.

De asemenea, fundraiserii au reusit, impreuna, sa stranga donatii de la peste 50 de sustinatori pentru proiectul scoala de iarna pentru jurnalism participativ, unii dintre ei fiind si alergatori de acasa la Valcea Forest Run 2021. Desi activeaza in domenii diferite, fundraiserii au avut o contributie majora in strangerea de fonduri pentru proiectul asociatiei AIVI, toti punand accentul pe importanta educatiei non-formale a tinerilor si pe dezvoltarea potentialului acestora pentru un viitor responsabil, creativ si plin de oportunitati.

Proiectul scoala de iarna pentru jurnalism comunitar este co-finantat prin fondurile stranse de sportivi si sustinatori la Valcea Forest Run 2021. Valcea Forest Run este un eveniment sportiv de strangere de fonduri organizat de Fundatia Comunitara Valcea, care promoveaza sportul şi activeaza spiritul comunitaţii valcene.

Materialele publicate pana acum de Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune pot fi citite pe platforma online sau interviurile si reportajele video pot fi urmarite pe canalul de YouTube. Materialele AIVI sunt disponibile si in print, la cerere; redactia a coordonat #COLAJ15, ziarul Ideo Ideis din 2020, ziarul REACTIV al festivalului cu acelasi nume, in 2021, si trei editii de #PovestiriDeCartier bucurestene.