Mihăilă, prezentat oficial de Parma

0
619

Fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Valentin Mihăilă, a fost prezentat oficial de noua sa echipă, AC Parma. „Mihăilă este jucătorul Parmei” a titrat clubul emilian pe site-ul oficial, urându-i bun-venit atacantului de 20 de ani. „Parma anunţă transferul definitiv al jucătorului Valentin Mihăilă, de la Universitatea Craiova. Născut la Târgovişte, în anul 2000, fotbalistul a semnat un contract cu Cruciaţii până în 2025” anunţă gruparea din Serie A. Mihăilă a asistat deja, duminică, alături de tatăl său şi de Silviu Bogdan, pe „Stadio Ennio Tardini”, la meciul câştigat de Parma contra Veronei, scor 1-0.

„Parma l-a luat pe Mihăilă. Clubul emilian s-a întărit prin achiziţionarea jucătorului de la Universitatea Craiova” anunţă Gazzetta dello Sport.

„E oficial, Parma îl ia pe Mihăilă. Jucătorul semnează un contract până în 2025” notează şi Corrierre dello Sport.

AC Parma a plătit 8,5 milioane de euro pentru Mihăilă, 25 de procente din această sumă urmând să-i revină lui Silviu Bogdan, cel care l-a avut pe Mihăilă la şcoala sa de fotbal. Mihăilă a jucat 70 de meciuri pentru Universitatea Craiova şi a marcat 10 goluri. El are un procentaj mult mai bun pentru naţionala de tineret a României, în 6 jocuri înscriind 5 goluri, inclusiv un hat-trick împotriva Finlandei.

Mihăilă devine cel mai scump transfer din istoria Universităţii Craiova, depăşind suma plătită de FC New York pentru Alex Mitriţă, 7,5 milioane de euro. „Plec de la Craiova pentru că nu mai am loc dee Mihăilă” a spus Mitriţă, mai în glumă mai în serios, când a părăsit gruparea din Bănie, pentru a evolua în Major League Soccer.

„The Golden Boy Valentin Mihăilă va juca în Serie A la Parma Calcio 1913 și va duce întotdeauna cu el toată dragostea suporterilor Universității Craiova. Suntem mândri că la 20 de ani devine unul dintre cei mai valoroși tineri jucători plecați din Europa de Est într-un campionat din “Big Four”. Campion național cu grupa Under-17 a Științei și convocat în vara anului 2017 în Naționala României Under-18, Valentin Mihăilă a debutat pentru echipa mare în șaisprezecimile Cupei României, în victoria cu 2 – 0 în fața echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Vali este unul dintre produsele Centrului de Copii și Juniori. A evoluat în 70 de partide în toate competițiile pentru Știința, reușind să înscrie 10 goluri și să ofere 13 pase decisive” este şi anunţul Universităţii Craiova.

Măţan, ţinta de bază a Ştiinţei

Pentru a-l înlocui pe Vali Mihăilă, Ştiinţa vrea să-l aducă pe Alexandru Măţan, de la Viitorul, şi a făcut deja o ofertă în acest sens, suma fiind în jurul a 1 milion de euro, plus procente din următorul transfer.  Măţan este jucătorul cel mai atractiv care poate fi achiziţionat din Liga I, având calităţi asemănătoare lui Alex Mitriţă. În vârstă de 21 de ani, născut la Galaţi, Măţan a fost împrumutat de Viitorul anul trecut la Voluntari, unde a lucrat cu Cristiano Bergodi. Tehnicitatea, viteza, acurateţea paselor, viziunea în joc sunt calităţile lui Măţan, care ar fi o achiziţie excelentă pentru Ştiinţa.

„Craiova a făcut o ofertă pentru Mihăilă, dar nu ne-am înţeles până acum, este diferenţă între ce vrem noi şi ce oferă Craiova” a spus Gică Popescu, cel care ar fi dispus să-l cedeze în schimb pentru 800.000 de euro pe Gabi Iancu, un jucător de 26 de ani de care Universitatea nu este interesată, dar de care Viitorul vrea să scape.