Mangia: „O victorie cu Hermannstadt ar face mai important punctul obţinut la Cluj”

0
173

Antrenorul italian a precizat că este importantă atitudinea jucătorilor săi şi nu se teme că aceştia vor trata superficial meciul de mâine

Pentru Universitatea Craiova urmează două meciuri pe teren propriu, primul fiind mâine, de la ora 18, cu AFC Hermannstadt, iar al doilea, derby-ul cu FCSB, este programat după pauza competiţională provocată de meciurile echipelor naţionale. Devis Mangia a reiterat ideea că atitudinea jucătorilor săi este foarte importantă pentru un succes în partida cu formaţia pe care Ştiinţa a întâlnit-o anul acesta în finala Cupei României: „Este un meci foarte important pentru noi, în care trebuie să avem atitudine foarte bună. Nu se poate compara ca importanţă cu finala Cupei, sunt meciuri diferite, dar şi acest meci are însemnătatea lui. Singura problemă e atitudinea jucătorilor, nu putem vorbi de un meci greu sau uşor. Nu ştiu cum vor aborda ei jocul, dar bănuiesc că vor juca pe contraatac. Singurul meci în care nu m-a mulţumit atitudinea jucătorilor a fost cel de la Sf Gheorghe. În ultimele 6 meciuri am făcut 4 victorii, un egal şi o înfrângere. Pentru mine această ultimă perioadă e ok. O victorie cu Hermannstadt va oferi o imporanţă mai mare şi punctului obţinut la CFR ”.  Antrenorul italian s-a referit şi la problema penalty-urilor, fiind nemulţumit că s-au ratat 6 astfel de execuţii de când a venit el la Craiova, dar nu îl consideră vinovat pe Mitriţă: „Alex Mitriţă are un moral bun, e ok, dar normal că nu e fericit pentru această ratare de la Cluj. Am discutat cu Alex după meci, nu ratează penalty niciodată cel care nu bate niciodată. Sper că vom avea penalty-uri şi sâmbătă, atunci vom vedea cine va executa. În antrenament e foarte simplu să marchezi de la 11 metri, la un meci cu 30.000 de spectatori e diferit. Eu sunt aici de un an jumătate şi am ratat 6 penalty-uri, nu e bine”. Italianul a precizat că Gardoş este incert, dar sunt şanse mari ca Meza Colli să debuteze în meciul cu Hermannstadt.

Mangia se fereşte ca dracu’ de tămâie să vorbească de titlu

Devis Mangia evită să abordeze subiectul luptei la titlu, dar le mulţumeşte celor care acordă Craiovei şanse de a obţine primul loc: „Nu vorbesc de titlu, doar de meciul cu Hermannstadt, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Vrem să ne clasăm cât mai sus, e normal, dar nu vorbesc de titlu. Am vorbit de Cupă şi am câştigat-o. Cred că avem o echipă foarte bună, dar nu vorbesc de titlu. Le mulţumim celor care spun că avem lot de titlu, dar eu mă gândesc doar la munca de zi cu zi şi la meciul următor. Cu acest lot cred că aveam şanse mai mari cu Leipzig, deşi chiar şi aşa era foarte greu să ne calificăm. Acum însă echipa este completă”.

Mateiu: „Suntem la fel de motivaţi ca la finala Cupei”

Mijlocaşul Alexandru Mateiu a prefaţat şi el partida cu Hermannstadt, declarându-se impresionat de jocul adversarei, în ciuda celor 5 eşecuri consecutive ale acesteia. De asemenea, Mateiu l-a lăudat pe Alexandru Pelici, cu care a lucrat. „Ne aşteaptă o partidă dificilă, contra unei echipe bune, mai ales în atac au jucători de mare calitate. Dar noi trebuie să jucăm bine, aşa cum am făcut-o în ultimele meciuri şi să câştigăm. Sibiul e o echipă bună, iar dacă noi nu suntem 100% pe teren, poate să ne creeze probleme. Am văzut şi meciul lor cu CFR, în care au ratat mult şi meritau să câştige. Îl ştiu şi pe Alexandru Pelici, un antrenor bun, care organizează bine jocul. Trebuie să câştigăm acasă, avem nevoie de puncte. Suntem la fel de motivaţi ca la finala Cupei, pentru că avem nevoie să urcăm în clasament. Primul obiectiv este să intrăm în play-off, fiindcă dacă nu suntem în primele 6 atunci nu avem cum să vorbim de titlu.” Mateiu s-a declarat foarte mulţumit de prelungirea contractului cu Universitatea până în 2022 şi speră să adauge şi alte trofee lângă Cupa României, cucerită anul acesta: „Nu am mai avut alte oferte, dar mă interesa numai să rămân la Universitatea. Sunt fericit că am semnat până în 2022, mă gândesc sută la sută la echipa de club. Îmi doresc să câştig în fiecare an, dacă nu două trofee, atunci măcar unu. O să mă lupt să câştig cât mai multe trofee până mă voi lăsa de fotbal”.