Filarmonica „Oltenia” redeschide stagiunea cu Concertul Imperial, de Beethoven

0
195

În Anul Centenarului Marii Uniri, Filarmonica „Oltenia” va continua, în mod excepţional, stagiunea „Muzica uneşte!” 2017-2018, cu 7 concerte, în care vor evolua 6 dirijori şi 17 solişti. Redeschiderea acesteia are loc astă-seară, ora 19.00, cu Concertul nr. 5 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 de Ludwig van Beethoven, cunoscut în special sub numele de Concertul Imperial. Solista serii va fi Sînziana Mircea, unul dintre cei mai valoroşi pianişti români din tânăra generaţie, iar la pupitrul dirijoral se va afla Walter Attanasi (Italia), dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”. Programul mai include o primă audiţie – „Telos” de George Balint, şi Simfonia nr. 6 în Si minor, op. 74, „Patetica”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Pianista Sînziana Mircea este unul dintre cele mai promiţătoare talente ale tinerei generaţii, artistă care îşi construieşte cu minuţiozitate, pasiune şi tenacitate cariera începută încă din anii studiilor liceale, la Bucureşti. A obţinut diploma de licenţă cu calificări maxime la Hochschule fur Musik und Tanz Kln (Germania). A urmat acest curs, obţinând o diplomă de masterat la Şcoala de Muzică şi Dramă Guildhall, Londra (Marea Britanie), cu prof. Ronan O’Hora, cu o bursă generoasă oferită de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia) cu prof. Boris Petrushanski. În prezent, susţine un Master în Arte, Management şi Administraţie la Şcoala de Afaceri Bocconi din Milano. Sînziana Mircea dispune de o bogată experienţă scenică dobândita în Europa, Statele Unite ale Americii şi Japonia. Un eveniment important în cariera ei a fost recitalul de debut de la Carnegie Hall, un „sold out” din noiembrie 2016, când publicul a ovaţionat-o în picioare minute în şir.

Bilete la cele 7 concerte din cadrul stagiunii „Muzica uneşte!” pot fi achiziţionate de la Agenţia Filarmonicii „Oltenia” (Calea Unirii nr. 16, tel. 0251.414.698), deschisă zilnic între orele 10.00-18.00. Costă 30 lei şi 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Melomanii îşi pot alege şi un abonament: 140 lei la preţ întreg şi 70 lei la preţ redus.