Conferinţa „Noile provocări globale de securitate cibernetică” s-a încheiat astăzi

0
102

2222Astăzi, 4 octombrie 2016 s-a încheiat cea de-a şasea ediţie a conferinţei anuale internaţionale „Noile provocări globale de securitate cibernetică”, organizată de CERT-RO alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

La acest eveniment au participat aproximativ 300 de invitaţi din ţară şi din străinătate, delegaţi ai unor structuri de tip CERT din Europa sau Asia, factori de decizie din structurile de securitate naţională şi din administraţia publică, precum şi reprezentanţi ai companiilor private şi de stat, ai societăţii civile şi ai mediului academic.

Evenimentul, desfăşurat pe parcursul a două zile (3 şi 4 octombrie) la hotelul JW Marriott din Bucureşti, s-a bucurat de un interes sporit din partea comunităţii de securitate cibernetică. Speakeri de notorietate internaţională precum Eugene Kaspersky, Ramses Gallego, Robert Kosla sau Peter Traven au iniţiat dezbateri interesante şi constructive cu publicul participant.

Conferinţa s-a încheiat în această după-amiază, cu un angajament luat de CERT-RO de a organiza anul viitor un congres de securitate cibernetică dedicat tuturor componentelor securităţii cibernetice. Congresul se va desfăşura sub logo-ul ”30 în 3” şi va viza securitatea reţelelor şi informaţiilor, criminalitatea informatică şi apărarea cibernetică, în trei zile din cele 30 ale lunii europene de securitate cibernetică (ECSM).

În continuare regăsiţi prezentările disponibile pentru publicare, în baza acordului autorilor.

 

Prezentare ANSSI – The need of private and sectorial CERTs Tools for SOCs and CERTs

 

Prezentare RSA – CENTRALIZING INCIDENT RESPONSE

 

Prezentare Microsoft – Cybersecurity challenges

 

Prezentare Eugene Kaspersky – Judgement Day for Critical infrastructure

 

Prezentare ENISA – About the NIS directive

 

Prezentare Cisco – Ransomware Defense

 

Prezentare CertSign – On the cheap side of Cybersecurity – via Open Source

 

Prezentare CERT-RO – Romanian National Cyberspace

 

Prezentare BitSentinel – Mass-analyzing a chunk of the Internet: The Romanian IT landscape

 

Prezentare Bitdefender – Malware – A BILLION DOLLAR BUSINESS