Alb-albaştrii sub lupă / Oltenii (Vătăjelu şi Băluţă) au fost la pupitru

0
45

craiovaCei doi olteni titulari au făcut un meci foarte bun pe Arena Naţională, lor aparţinându-le şi faza golului egalizator

Calancea – Cele două goluri nu i se pot reproşa. A ghicit colţul unde bate Boldrin, dar acesta a executat prea bine penalty-ul acordat gratuit.

Briceag – A făcut un meci destul de bun în ambele faze.

Vătăjelu – Prestaţie foarte bună a căpitanului, atât pe teren, cât şi la declaraţiile după meci. S-a achitat bine de faza defensivă, a fost extrem de determinat şi a marcat un gol imparabil, după ce s-a infiltrat excelent prin apărarea gazdelor. Şi în partea a doua şi-a revendicat banda, iniţiind faza la care Băluţă a tras peste poartă şi pe final a avut şansa dublei, dar şutul său bun nu a fost şi plasat, fiind prins de Niţă. La ce apetit ofensiv are, poate ar trebui să se ia în calcul avansarea sa, pentru a profita mai mult de viteza şi tehnica pe care le posedă. Inexplicabilă neconvocarea sa la lotul naţional.

Acka – A jucat bine, i-a fost mult mai uşor de când a ieşit Tănase, pe care-l scăpase de sub control în două rânduri.

Kelic – Bun în jocul aerian, rudimentar când are mingea la picior, are probleme mari să şi degajeze, luftează de multe ori. Nici marcajul nu este unul eficient, este depăşit uşor în special în viteză, l-a cam bruscat pe Man în repriza secundă, fază la care gazdele au cerut penalty. Apoi, la 2-1 i-a prilejuit o ocazie lui Popa, după o alunecare ratată. Nu oferă nici pe departe ce se aştepta de la el.

Zlatinski – Lăsat de multe ori singur la centrul terenului a făcut faţă superiorităţii alergând foarte mult, acoperind spaţiile, faultând tactic foarte bine, fără să primească avertisment. A pierdut totuşi mingea la prima ocazie a gazdelor, pueta să-şi asume eventualul gol. De asemenea, chiar dacă nu era Amorim omul său, fiind în zonă putea sta mai aproape de el, deşi golul a fost din ofsaid. Inexplicabil de ce este desemnat să bată cornerele, când toată lumea ştie că execută pe colţul scurt, unde nici măcar nu vine vreun coechipier. Gustavo sau Vătăjelu ar fi mai indicaţi pentru astfel de faze, mai ales că ei nu contează deloc în jocul aerian.

Băluţă – Alături de Vătăjelu au fost cei mai buni jucători ai Craiovei pe Arena Naţională. A făcut o primă repriză excelentă, s-a implicat în joc, a oferit şi asisst-ul pentru golul egalizator, după ce îl lansase excelent pe Ivan la o fază anterioară. Şi în partea secundă a tras un şut prins însă de Niţă şi altul peste poartă. Este jucătorul cu cea mai mare creştere în joc faţă de anul trecut.

Ivan – A greşit la ambele goluri ale Stelei. N-a coborât cu Tamaş, care a centrat perfect pentru Amorim şi a pierdut posesia la centru într-o fază de contraatac, iar imediat Acka a fost sancţionat pentru că l-a lovit mingea în mână. A avut două şuturi în prima parte, primul cu dreptul, al doilea cu stângul, ambele plasate, dar nu puternice. A contat în joc, dar nu i-au ieşit prea multe, nici nu a avut mingi utile atunci când a fost aproape de poarta adversă, mai mult şi-a creat şansele de a şuta.

Nuno Rocha – Aproape inexistent, nu a ajutat prea mult echipa, se zbate inutil, a apărut în foarte puţine faze. Deşi uneori a interceptat câteva mingi la mijloc, nu le-a fructificat. Nu trece printr-o perioadă fastă.

Gustavo – Nu convinge deloc în bandă, a fost util doar atunci când a jucat în centru, la Voluntari. Nu are viteză, are şut şi pasă, dar din bandă nu prea şi le pune în valoare. Deşi este determinat şi nu se fereşte de dueluri, nu-l prea ajută fizicul.

Măzărache – A scos câteva faulturi, a dat cursivitate acţiunilor, a făcut presing, joacă mai mult pentru echipă decât joacă echipa pentru el. În schimb, are o şansă doar pe mingile primite în lateral sau în spatele fundaşilor, cu spatele la poartă îi este foarte greu să joace.

Bancu – Deşi a părut că a intrat bine în joc, interceptând două mingi la centrul terenului, a irosit apoi câteva contraatacuri, nu s-a sincronizat cu coechipierii. Rămâne mult sub nivelul arătat în sezonul trecut.

Rambe – O dată a ajuns mingea la el şi s-a împiedicat de ea. Nimeni nu a înţeles de ce Surugiu nu a fost păstrat în lot, fiind preferat Rambe, chiar dacă vorbim de posturi diferite, Ivan sau Rocha putând fi folosiţi în schimb ca back-up pentru Măzărache.