Cioloş exclude privatizarea portului Constanţa

0
70

Constanta1“Mai multe instituţii media afirmă fals în titlurile de presă că prim-ministrul Dacian Cioloş ar fi decis privatizarea portului Constanţa. În articole este citată o declaraţie a premierului din care reiese că de fapt nu se poate vorbi despre privatizarea portului în următorii ani, deci exact inversul afirmaţiei din titluri.

Cititorii interesaţi de adevăr pot citi, în continuare, declaraţia exactă făcută de prim-ministrul Dacian Cioloş în timpul Dialogului cu cetăţenii, organizat de Comisia Europeană, la care a fost prezent şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Înainte de a vorbi de privatizări la portul Constanţa sunt nişte lucruri pe care noi trebuie să le facem în România pentru a creşte performanţa portului, să terminăm acolo cu nişte lucruri care nu funcţionează bine de mai mulţi ani (…) să punem portul ăla încet, încet pe picioare, iar pentru asta trebuie câţiva ani, şi pe urmă vom vedea cu cine o să se decidă să se facă parteneriat“, a afirmat premierul Dacian Cioloş ca răspuns la o întrebare din public despre privatizarea portului.

Pe scurt, premierul a exclus o privatizare în acest mandat, ba chiar crede că în următorii ani nu se poate vorbi de un parteneriat între stat şi firme private până când nu se face o eficientizare a companiei care administrează portul”, se precizează într-o postare a Guvernului României pe pagina sa de socializare..