Atelier de creaţie dedicat copiilor de la centrul “Sf. Ecaterina”

0
261

Beneficiarii Centrului de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi „Sfânta Ecaterina” au participat la o serie de activităţi instructiv – educative şi recreative, alături de copiii Centrului social „Aripi de Lumină” şi Centrului multifuncţional „Best Life” pentru copiii dezavantajaţi social. Aceştia au participat la un atelier de creaţie artistică folosind acuarelele şi penelul, pentru a realiza diverse picturi pe lemn şi a decora obiecte, precum vase din ceramică. 

 Reprezentanţii centrelor implicate în acest program de art-terapie spun că a fost o mare bucurie pentru copii şi pentru prietenii lor mai mari să lucreze în echipă, să vină cu idei noi, pe care să le pună în practică, să înveţe unii de la alţii şi, în aceeaşi măsură, să închege relaţii de prietenie. „Programul artistic ce i-a reunit pe beneficiarii centrului nostru, alături de ale celorlalte două centre cu profil social, a venit în sprijinul lor, pentru că a fost un prilej de a relaţiona, de a împărtăşi cunoştinţe despre modul în care fiecare creează o pictură, de a-şi dezvolta imaginaţia, de a lucra cu idei originale în materie de modele în pictura”, a spus Daniela Popa, coordonator al Centrului „Sfânta Ecaterina” din Craiova.

Cuvinte de apreciere la adresa acestor acţiuni au şi reprezentanţii Centrului „Aripi de Lumină”, care spun că, de-a lungul timpului, aşezământul social aflat sub patronajul Mitropoliei Olteniei a observat efectele benefice pe care colaborarea cu alte centre sociale şi educative le-a avut asupra copiilor. „Ca de fiecare dată, ne bucurăm să fim alături de copiii aflaţi în grijă Asociaţiei Vasiliada în programele artistice, care îi ajută să fie creativi, să comunice, să colaboreze unii cu alţii, să fie competitivi şi în acelaşi timp o echipă, să-şi fructifice talentul şi, nu în ultimul rând, să ne încânte şi nouă inimă cu lucrările pe care le-au făcut cu multă dragoste şi dăruire”, a spus Renata Banescu,  psihopedagog la Centrul „Aripi de Lumină”. Mulţumirea a fost mare şi în rândul copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, care spun că picturile pe care le-au dus la bun sfârşit şi obiectele decorate îi încurajează să se implice în continuare în astfel de acţiuni. “Mi-a plăcut să lucrez împreună cu copiii, să deprindem şi să ne dezvoltăm această latură artistică, să petrecem acest timp într-un mod frumos şi util”, a mărturisit Baca Geta, beneficiar al Centrului „Sfânta Ecaterina”.

 

Casetă:

Beneficiarii Asociaţiei Vasiliada au participat la un atelier de creaţie, în cadrul căruia au pictat şi au decorat vase din ceramică.