Online Business School : “Comunicarea cu un manager dificil”

0
297

Dintre cei peste 2000 de absolvenţi înregistraţi până la finalul lunii august, 0,64% sunt din judeţul Gorj. Cel mai mare număr de absolvenţi ai Online Business School (www.bizschool.ro) – o platformă gratuită de e-learning dedicată managerilor din IMM-uri, provine din Bucureşti, 540, urmat de Iaşi şi Cluj. Cele mai populare cursuri şi simulări sunt: simulările “Îmbunătăţirea abilităţilor de vânzare” şi “Comunicarea cu un manager dificil” şi cursul “Managementul timpului”. Online Business School este gratuită şi disponibilă pentru orice manager român dintr-o companie cu până la 250 de angajaţi din zona urbană şi rurală.

 Distribuţia geografică a numărului de absolvenţi, proporţională cu distribuţia cursanţilor Online Business School, arată că cel mai mare interes pentru dezvoltare personală şi perfecţionare îl au IMM-urile din zona Ilfov/Bucureşti, de unde provin peste 28% dintre absolvenţi. Conform statisticilor naţionale, cea mai mare densitate de IMM-uri (aproximativ 45/1000 locuitori) este înregistrată în Bucureşti, mai mult decât dublul mediei naţionale (19,72 IMM-uri/1000 locuitori). Celelalte regiuni au înregistrat rezultate apropiate, cu menţiunea că fiecare dintre regiuni cuprinde cel puţin patru judeţe.  18,58% sunt din Moldova (regiunea NE),  22,97% sunt din Muntenia (Sud– 8,35%, SE – 9,19%, SV – 5,43%), în timp ce restul de 30,19% sunt din Transilvania (NV – 11,81%, centru – 10,92%, V – 7,46%).

Schimb de experienţă în Grecia

 În a doua parte a lunii octombrie 2012, 16 persoane cu funcţii de conducere în IMM-uri şi mici antreprenori din România vor participa la un schimb de experienţă în Grecia. Pe parcursul celor 5 zile ale schimbului de experienţă în Grecia, managerii vor avea ocazia să viziteze trei companii de succes  din domeniile IT, FMCG şi HoReCa şi să ia parte la traininguri de afaceri susţinute de profesionişti cu experienţă. Călătoria va fi o oportunitate pentru managerii din România de a intra în contact cu persoane cu poziţii similare din Grecia şi de a beneficia de experienţa acestora din urmă în a face faţă cu succes situaţiei economice dificile. Schimbul de experienţă va fi găzduit de OTEAcademy, la sediul său din Atena, şi va include vizite la sediile altor companii şi sesiuni în clasă.

 

Orice persoană care a absolvit până la 30 septembrie 2012 cel puţin un curs pe platforma de e-learning www.bizschool.ro, poate fi selectată pentru a beneficia gratuit de participarea la acest schimb de experienţă.


Online Business School face parte din proiectul dezvoltat cu finanţare din partea Uniunii Europene, “Îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM). Platforma de e-learning www.bizschool.ro este dezvoltată, lansată şi operată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions şi OTEAcademy.