Balta Craioviţa, salubrizată cu aproape 1.000 de euro

0
287

Autorităţile locale au început o amplă campanie de salubrizare a focarelor de infecţie din Craiova. De departe, cea mai mizerabilă zonă de până acum a fost Balta Craioviţa, de aici ridicându-se o cantitate impresionantă de deşeuri. 

SC Salubritate SRL a demarat acţiunea de igienizare în mai multe zone ale oraşului. Cunoscut pentru mirosul pestilenţial pe care îl degajă, îndeosebi în timpul nopţii, terenul liber de pe malul canalului Corniţoiu – din preajma Liceului de Chimie – a fost primul care a fost curăţat. Potrivit autorităţilor, din acest loc a fost ridicată o cantitate de 4.000 de kilograme de gunoi, cheltuielile pentru strângerea şi transportul ei fiind de aproape 14 milioane de lei vechi. Angajaţii Salubrităţii s-au deplasat apoi pe strada “Motrului” şi în cartierul “Popoveni”, unde, de pe un câmp aflat în spatele caselor de locuit, au fost strânse aproape 3.000 de kilograme de gunoi menajer.

Peste 26 de tone de gunoi, ridicate din Balta Craioviţa

Însă zona cea mai murdară a fost Balta Craioviţei. Salubritatea şi-a trimis angajaţii în această zonă şi au strâns gunoaiele în mai multe zile. Pentru că nu a mai fost igienizată în ultimii 20 de ani, de aici a fost luată o cantitate impresionantă de deşeuri. Potrivit Salubrităţii, în urma acţiunii de curăţenie, au fost ridicate nu mai puţin de 26.500 de kilograme de gunoi, de 10 ori mai mult decât cantitatea care s-a adunat din celelalte locaţii şi cât volumul de gunoi care se colectează într-o zi din întregul oraş. Potrivit municipalităţii, această acţiune de ridicare a deşeurile de la Balta Craioviţa se ridică la suma de 40 milioane de lei, în echivalent însemnând aproape 1.000 de euro.

Urmează cartierul “Bariera Vâlcii”

În această săptămână continuă campania de igienizare pe strada “Viilor”, din cartierul Bariera Vâlcii. Totodată, angajaţii Primăriei Craiova au aplicat amenzi în valoare de 362 milioane de lei vechi persoanelor care au fost prinse aruncând gunoi pe domeniul public sau în locuri neamenajate. De asemenea, lucrătorii Poliţiei Locale au aplicat şi ei 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 176 milioane de lei, cetăţenilor care au depozitat gunoiul în locuri nepermise. “Anunţăm pe această cale că se va continua campania de igienizare în tot oraşul, dar în paralel se vor aplica şi sancţiuni cetăţenilor care nu respectă legea, în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor pe domeniul public”, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.