Meciul “U” Craiova – AEK Atena, arbitrat de un olandez

0
346

O brigadă din Olanda va conduce meciul dintre Universitatea Craiova şi AEK Atena, prima manşă a turului 3 preliminar din Europa League, meci programat joi, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie.

La centru va fi Dennis Higler, un arbitru de 33 de ani, cel care a condus anul acesta partida dintre Malta şi România, scor 0-4, în preliminariile Euro 2020. În acel meci a evoluat şi căpitanul Craiovei, Nicuşor Bancu, el bifând atunci şi două assist-uri. Higler, care este recunoscut pentru uşurinţa cu care acordă avertismente, l-a eliminat în partida de la Valletta pe Alex Chipciu, pentru două cartonaşe galbene. Higler a arbitrat recent Supercupa Olandei, meciul dintre Ajax şi PSV Eindhoven, încheiat cu victoria „lăncierilor” cu 2-0.

Asistenţi la meciul de joi vor fi Johan Balder şi Joost van Zuilen, al patrulea oficial fiind delegat Allard Lindhout.

Dennis Higgler îi va succede astfel pe „Ion Oblemenco” nord-irlandezului Arnold Hunter, cel care a trecut prin mari emoţii în prelungirile meciului Ştiinţei cu Honved Budapesta, când o petardă a explodat lângă el, iar o brichetă l-a lovit în umăr. În cele din urmă, partida a fost încheiată de arbitrul de rezervă.