Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj : “Prezența utilajelor SC European Waste Technology în fața Palatului Administrativ reprezintă o încercare de intimidare a administrației județene”

1
719

“Prezența utilajelor SC European Waste Technology în fața Palatului Administrativ a reprezentatedin o încercare de manipulare a opiniei publice și de intimidare a administrației județene”, susține Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj. În acest context, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Nicolaescu Plopşor, din Craiova, mai multe utilaje blochează circulaţia.  Poliţiştii  au intervenit pentru fluidizarea circulației rutiere, iar ulterior strada a fost deblocată, circulaţia vehiculelor desfășurându-se în condiții normale. În acest caz s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă. “Reprezentanții companiei profită de pe urma atenției pe care craiovenii o oferă procesului de realizare a platformelor containerelor îngropate și încearcă să ofere o imagine denaturată a relației dintre constructor și Consiliul Județean Dolj. Scopul final al acestui demers îl reprezintă obținerea unor sume mai mari din partea autorității publice pentru lucrările care se desfășoară în acest moment în Craiova. În realitate, cererea de majorare a valorii lucrărilor se află în instanță, ca urmare a unui demers pe care SC European Waste Technology l-a inițiat împotriva Consiliului Județean Dolj, iar litigiul comercial este în curs de soluționare. Autoritatea publică nu poate modifica termenii contractului aflat în desfășurare, contract pe care compania constructoare și l-a asumat la momentul semnării, în lipsa unei decizii judecătorești. Investiția se realizează din fonduri europene obținute în baza unor condiții stricte, de la care autoritatea publică nu se poate abate. Banii publici nu pot fi utilizați discreționar”, a explicat șeful administrației județene.

Cosmin Vasile susține totodată, că toate compartimentele Consiliului Județean Dolj implicate în desfășurarea acestui proiect au oferit sprijin și au întreprins toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a contractului. “Specialiștii noștri au întocmit la timp toate documentațiile necesare și au acționat cu celeritate de fiecare dată când au existat solicitări din partea constructorului. Acțiunea de astăzi este una împotriva legii și a intereselor publice. Suntem convinși că instituțiile abilitate vor lua măsuri în consecință”.

 

1 COMENTARIU

  1. eu am semnalat acum ceva vreme cateva aspecte cu construirea unei platforme de-asta, cu patru ciuperci … din nestiinta, am trimis la primarie … in raspunsul primit, chiar si primaria comenta in deplina deradere felul in care a fost conceput contractul si neplacerile aferente de pe capu’ constructorului … asa ca ce sa mai vorbim de unde si cum apar problemele …

Comments are closed.