FNGCIMM va garanta creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation

0
321

Antreprenorii care acceseaza Programul Guvernamental Start Up Nation si care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicita o finantare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia si de garantia FNGCIMM.

Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferenta unei finantari de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de banca.

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele doua bănci – Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului,  start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanțarea necesară  de la bănci printr-o procedura simplificata si optimizata.

Garantiile aferente finantarilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate in termen de 2 zile lucratoare de la data transmiterii solicitarilor de garantare insotite de documentatia corecta si completa, in limita unor plafoane de garantare stipulate in Conventiile incheiate cu bancile si in termenii respectivelor conventii, dupa aprobarea finantarilor.

„Continuam derularea Programului Start-Up Nation cu editia din acest an cu procese interne optimizate pe baza experientei de anul trecut. Garantiile pentru creditele de prefinantare acordate de bancile partenere completeaza portofoliul destinat dezvoltarii pe criterii sustenabile: ii sprijinim pe tinerii romani aflati in procesul de educare, le oferim ocazia de a-si achizitiona o masina sau o locuinta in conditii avantajoase, si ii sustinem in demersul de a deveni antreprenori.

 La nivelul FNGCIMM am creat echipe operationale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitarile de garantare. Suntem pregatiti sa cooperam cu partenerii nostri bancari in beneficiul tuturor antreprenorilor romani care doresc sa demareze o afacere. a declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.

Pentru FNGCIMM Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea sustinerii a 5.100 de antreprenori din intreaga tara, volumul garantiilor acordate depasind 780 de milioane de lei. Institutia noastra a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de munca, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din randul somerilor, absolventilor sau persoanelor defavorizate.