Gardoş, motivat pentru Supercupă

0
274

Stoperul de 29 de ani spune că potenţialul maxim al echipei va fi atins în timpul campionatului

După ce a semnat un contract pe două sezoane cu Universitatea Craiova, Florin Gardoş are mai multe obiective. Primul este să fie la parametri maximi din punct de vedere fizic, după ce a fost chinuit de accidentări în ultimii ani şi chiar în perioada în care a fost împrumutat de Southampton în Bănie. Apoi, stoperul de 29 de ani speră să prindă un loc de titular în centrul defensivei alb-albastre, concurentul său fiind Renato Kelic. Tot în plan personal, Gardoş vrea să revină în lotul naţional, în urma prestaţiilor de la Universitatea, cu care îşi doreşte un sezon reuşit, început cu dreptul, prin câştigarea Supercupei României. Din cantonamentul din Austria, fundaşul care a costat cândva 6,5 milioane de euro a transmis gândurile sale fanilor Ştiinţei. „Pregătirea a decurs bine, e important pentru mine că nu am pierdut nicio zi de cantonament şi suntem toţi în grafic. Oricum, nu mai aveam nicio problemă de sănătate când a început pregătirea, accidentarea a fost la limită, dacă mai trecea o săptămână puteam să prind finala Cupei. Mă simt bine acum, totul e OK şi sper să rămână aşa. Ultimul amical a fost la jumătatea perioadei până la primul meci oficial, putem spune că eu şi colegii mei mai avem mult de muncă, dar până acum lucrurile au stat destul de bine, mai avem un amical până la terminarea stagiului, încă mai trebuie să acumulăm fizic. Potenţialul maxim din punct de vedere fizic va fi atins probabil în timpul campionatului, pentru că nu ai cum să fii la 100% acum la începutul sezonului. Sperăm totuşi să arătăm destul de bine la Supercupă, fiindcă este un obiectiv al nostru. Chiar dacă este primul meci al sezonului şi nu este la fel de important precum campionatul sau Cupa României, Supercupa este un trofeu şi ni-l dorim, mai ales că jucăm acasă şi vrem să câştigăm. E important şi pentru fani, e limpede că la Craiova suporterii iubesc fotbalul, am observat acest lucru de când am venit, la un meci banal de campionat, cu Timişoara. Doar gândul că am putea avea o experienţă asemănătoare celei după câştigarea Cupei României ne motivează foarte tare” a declarat Florin Gardoş pentru site-ul oficial al clubului din Bănie. Gardoş a intrat în repriza secundă atât în amicalul cu Varen Nagasaki, cât şi în cel cu Ufa.

Ultimul amical în Austria, cu nişte juniori

Universitatea Craiova susţine astăzi, de la ora 16.30, ultimul amical din cadrul stagiului din Austria, contra formaţiei de juniori a clubului Wacker Innsbruck. Deşi Devis Mangia se aştepta ca echipa sa să aibă ca adversar prima echipă a clubului care a promovat recent în prima ligă austriacă, acesta a stabilit un amical cu FC Basel pentru mâine, aşa că va trimite pe teren contra alb-albaştrilor formaţia de tineret. Dacă site-ul oficial al Universităţii prezintă exhaustiv formaţia austriacă, de la istorie şi lot până la aşezarea în teren, austriecii nu se sinchisesc de adversara din România, amintind doar că echipa a doua a clubului va juca un amical cu „Uni Craiova”. Atât campania de achiziţii, cât şi amicalele din Austria au fost unele sub aşteptări. Craiovenii n-au găsit adversarii doriţi, nici ca număr şi nici ca valoare, din acest punct de vedere fiind un stagiu ratat. Mâine, delegaţia Ştiinţei va reveni în Bănie, unde va pregăti meciul din Supercupa României, cu CFR Cluj.

Astăzi aflăm ţintarul campionatului

Astăzi, la prânz, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a LPF, care va fi urmată de tragerea la sorți a „țintarului” pentru stabilirea etapelor Campionatului Național Liga 1 Betano – edița 2018/2019. Prima etapă va fi programată pe 21 iulie, dar sezonul va începe pe 14 iulie, cu meciul din Supercupa României, Universitatea Craiova – CFR Cluj. Fotbaliștii cu minimum o prezență în tricoul echipei naționale a României, precum și cei care au în palmares minimum 300 de jocuri în primul eșalon românesc, vor primi o invitație la meciul care se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova. Invitațiile vor putea fi ridicate de la Casa Fotbalului în zilele de 11 și 12 iulie, dar numai după o rezervare în prealabil până pe data de 10 iulie. Persoană de contact: Ionuț Petrișor, telefon: 0771.100.641. Biletele la Supercupă se mai găsesc la peluza sud, la preţul de 15 lei, şi la tribuna I, la preţul de 30 de lei, fiind epuizate deja tichetele de la Peluza Nord, tribuna a II-a şi VIP. Biletele se pot achiziţiona online, de pe site-urile bilete.ro şi bilete.frf.ro. Dacă vor mai rămnâne, biletele vor fi disponibile începând din 9 iulie și la casieriile stadionului „Ion Oblemenco”.