Craiovean judecat pentru violenţă în familie şi nerespectarea hotărârii judecătoreşti

0
425

Magistraţii Judecătoriei Craiova au hotărât că poate începe procesul craioveanului în vârstă de 60 de ani, ajuns după gratii în luna aprilie, după ce s-a stabilit că şi-a agresat fosta soţie şi a încălcat ordinul de protecţie emis de instanţă, prin care avea interdicţie să se apropie de soţia şi nepoţii săi. Luna trecută, instanţa l-a plasat pe bărbat în arest la domiciliu.

inculpatReamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, pe 16 aprilie a.c., seara, în  jurul orei 20.00, Ţuţurica Băscrăcea, de 65 de ani, a sesizat prin 112 faptul că a fost agresată de soţul ei, Ionel Băscrăcea, de 60 de ani, în timp ce se afla la adresa de domiciliu din Craiova. Femeia a intentat divorţ, la sfârşitul anului trecut, şi, în plus, a solicitat şi a obţinut în instanţă şi un ordin de protecţie, bărbatul având interdicţie de a se apropia de soţia şi nepoţii săi.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi încălcarea unui ordin de protecţie în baza plângerii femeii, însă pe Ionel Băscrăcea nu l-au găsit la momentul respectiv pentru a-l audia, bărbatul sustrăgându-se cercetărilor. După aproximativ o săptămână au reuşit oamenii legii să-i dea de urmă şi să-l ridice pentru audieri. „În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii craioveni l-au depistat pe bărbatul de 60 de ani, iar în baza probatoriului administrat în cauză acesta a fost a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj”, a precizat, la momentul respectiv, agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

judecatoria craiovaPe 24 aprilie a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de instanţă, care l-a plasat în arest la domiciliu. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au făcut contestaţie, iar pe 27 aprilie Tribunalul Dolj a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a craioveanului, care a ajuns după gratii.

Pe 18 mai a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Ionel Băscrăcea a fost trimis în judecată, iar pe 14 iunie instanţa i-a înlocuit arestarea preventivă cu arestul la domiciliu. Între timp dosarul a fost analizat în camera preliminară, iar luni, 3 iulie a.c., judecătorii au constatat legalitatea probelor şi a rechizitoriului şi au hotărât că poate începe procesul: „Constată ca fiind întrunite condiţiile prevăzute de lege cu privire la competenţa organelor judiciare. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova din data de 17 mai 2017, prin care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, inculpatul Băscrăcea Ionel pentru săvârşirea infracţiunilor: de violenţă în familie, şi de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, În dosarul de urmărire penală numărul 3200/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei înregistrată pe rolul Judecătoriei Craiova la data de 18 mai 2017, sub numărul 14994/215/2017, privind pe inculpatul Băscrăcea Ionel şi pe persoana vătămată Băscrăcea Ţuţurica. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi 3 iulie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.