Conducerea PNL a votat în unanimitate ca partidul să meargă singur în alegerile parlamentare

0
127

Alina GorghiuCopreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că BPN PNL a votat în unanimitate ca partidul să meargă singur în alegerile parlamentare, afirmând că PNL nu are nevoie de o asociere cu o altă formaţiune politică. “Am discutat despre politica de alianţe a PNL. În unanimitate colegii noştri au votat propunerea pe care eu şi Vasile Blaga le-am făcut-o, care constă în traiectoria PNL- singur în alegerile parlamentare”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei BPN.

“Motivul este foarte simplu, suntem un partid cu blazon, puternic, singur partid de dreapta din România care poate câştiga alegerile parlamentare fără să aibă nevoie de vreo asociere, colaborare instituţională pentru alegerile parlamentare cu nici un alt partid”, a mai spus Gorghiu.

PNL ar putea decide să meargă singur la alegerile parlamentare, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din PNL, afirmând că în şedinţa BPN de luni, liderii PNL nu le vor propune colegilor o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi acestea ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie.

”Liderii PNL nu vor propune colegilor din BPN, în şedinţa de luni, o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi atât UNPR, cât şi PSRO ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie cu PNL, în schimbul unor locuri pe listele pentru alegerile parlamentare”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL. Cel mai probabil PNL va merge singur în alegerile parlamentare din toamnă, au mai spus surse din rândul liberalilor.