Bancu: “Punctul nostru forte este noul antrenor”

0
123

Mijlocaşul Universităţii Craiova este convins că stilul de joc imprimat de Mulţescu va aduce rezultate chiar în viitorul apropiat

bancuDupă două săptămâni de cantonament în Austria şi de acomodare cu metodele de antrenament ale noului antrenor, Gigi Mulţescu, mijlocaşul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu (foto – Bancu, în duel cu spanionul Javi Garcia, mijlocaşul lui Zenit), este satisfăcut de modul cum se prezintă echipa şi este optimist în privinţa sezonului următor, chiar dacă lotul nu a fost întărit. “A fost o perioadă grea pentru noi toţi, dar şi benefică pentru că suntem convinşi că ne va ajuta în campionat această pregătire. Sută la sută nu suntem, dar ne apropiem de capacitatea maximă. Cu cât se apropie sfârşitul cantonamentului cu atât suntem mai puternici. Asta simţim, s-a văzut şi în meciul cu Zenit că avem forţă, am alergat foarte mult, deşi eram la mijlocul perioadei de pregătire. Mai sunt cinci zile din acest stagiul, plus o săptămână şi ceva de antrenamente în Craiova, iar la finalul lor, cu singuranţă vom fi sută la sută apţi pentru începerea campionatului”.

“Bancone” îşi laudă noul tehnician, considerând că stilul imprimat echipei de Mulţescu va aduce rezultate chiar în viitorul apropiat, în condiţiile în care şi echipa este şi mai omogenă: “Sunt sigur că modul în care ne-am antrenat sub conducerea noului staff tehnic se va vedea în meciurile oficiale unde vom câştiga multe puncte. Chiar dacă în primul meci amical am început mai slab, de la o partidă la alta s-a văzut mâna antrenorului. Domnul Mulţescu a venit cu antrenamente noi, cu altă gândire, ne-a ajutat să punem în practică tot ceea ce ne-a cerut şi astfel am obţinut rezultate pozitive în ultimele partide. Noul antrenor este un punct forte. Pe de altă parte, jucăm împreună de doi-trei ani şi suntem mult mai puternici, mult mai legaţi ca relaţii de joc şi acest lucru ne va ajuta”.

Mijlocaşul de 24 de ani a făcut referire şi la partidele amicale de până acum, considerând că echipa a suferit îmbunătăţiri la capitolele tactic şi fizic: “Cu Zenit am avut un meci foarte greu, în compania unui adversar valoros, dar noi am fost, cum se spune, o echipă. Am stat mult mai bine în teren, am alergat mai mult, iar aceste lucruri ne-au ajutat să câştigăm. Sunt convins că în campionat vor fi meciuri mai grele decât cel cu Zenit, întâlnim echipe care ne cunosc mai bine, dar sunt sigur că vom putea trece de ele. Chiar la un scor mai mare decât cel cu Zenit”.

Jucătorul oltean spune că este dornic să reînceapă meciurile oficiale, în care emulaţia este una deosebită, dar până atunci este curios să afle şi ţintarul noii stagiuni, care va fi stabilit în zilele următoare: “Mie îmi lipsesc prietena şi familia, dar şi meciurile de acasă cu suporterii noştri fantastici pe care abia aştept să-i revăd. Sunt nerăbdător să aflu şi cu cine vom juca prima etapă, iar după aceea vor veni meciurile puternice pe care mi le doresc, cu Steaua şi Dinamo. Sper să am un aport foarte bun la echipă şi să reuşim rezultate bune în acest campionat”.

Nicuşor Bancu a fost declarat de suporterii alb-albaştri MVP al sezonului trecut, în care a jucat 32 de meciuri, dintre care 19 integralist, a marcat trei goluri şi a oferit cinci pase decisive.

Foto: bancu

Explicaţie foto: