“Studenţii noştri pot mai mult”

0
203

Conducerea Universității din Craiova a deschis, oficial, cea de-a XI-a ediție a evenimentului „Studenții noștri pot mai mult”, care se desfășoară în perioada 5-6 iunie 2024, între orele 09:00 și 17:00, în Centrul vechi (str. Frații Buzești). Cuvântul inaugural a aparţinut rectorului Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu.

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova îşi prezintă standurile de informare, arătând realizările acestui an, încercând să atragă cât mai mulţi elevi către instituţia de învăţământ superior. Sunt expuse elemente și materiale de promovare ce reflectă specificul activităților desfășurate la cursuri și laboratoare. Studenții și cadrele didactice le prezintă vizitatorilor inovații tehnologice, precum roboți de ultimă generație, dispozitive inteligente și soluții inovatoare, dezvoltate în cadrul proiectelor universitare. Pe parcursul celor două zile, vor fi organizate și experimente, pentru a oferi elevilor o perspectivă concretă asupra disciplinelor de studiu din cadrul Universității din Craiova.

Proiectul „Studenții noștri pot mai mult” are ca scop stimularea creativității și implicării studenților în activități practice, contribuind astfel la dezvoltarea lor personală și profesională. Participarea la aceste activități sporește vizibilitatea oportunităților disponibile pentru studenți, promovează voluntariatul și încurajează un stil de viață sănătos prin activități recreative. Evenimentul este organizat de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, în colaborare cu Convenția Organizațiilor Studențești (COS). Universitatea din Craiova are în structura sa 12 facultăți, la care învață aproximativ 18.000 de studenți.

Standurile, vizitate de foarte mulţi craioveni

Evenimentul se arată a fi un succes, standurile fiind vizitate de foarte mulţi craioveni şi nu numai. Este vorba despre viitorul copiilor, iar Universitatea din Craiova are ce oferi în acest sens. “Suntem la cea de-a XI-a ediţie a acestui eveniment. Am ales Centrul Vechi pentru a da posibilitatea cât mai multor craioveni şi nu numai să treacă pe la standurile facultăţilor. Studenţii şi cadrele didactice îşi prezintă lucrările, unele care arată gradul de dezvoltare a Universităţii din Craiova. Sunt experienţe inedite, adevărate succese de cercetare şi inovaţie. Instituţia de învăţământ universitar are, deja, recunoaştere internaţională. Curând, va fi inaugurat campusul de pe Bulevardul “Decebal”, pentru cercetarea în domeniile ingineriei electrice şi al automatizării, valoarea investiţiei fiind de 20 milioane de euro. În anul universitar viitor avem 3.000 de locuri, crescând cu 100 numărul celor bugetate. Avem parteneriate solide cu şapte inspectorate școlare judeţene din zonă, fiind implementate şapte Programe europene ROSE pentru elevi. Universitatea din Craiova a devenit din ce în ce mai atractivă, în jur de 1.500 de studenţi de-ai noştri plecând, anual, la specializări în străinătate. De asemenea, avem cca 1.000 de tineri din alte ţări care urmează cursurile la Craiova. În jur de 15 iunie, vom prezenta şi oferta şcolară pentru 2024/2025″, a precizat prof.univ.dr. Cezar Ionuţ Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.