Campania PNL Dolj – „Oferă o șansă! Donează sânge!” a ajuns la Siliştea Crucii

0
614

Astăzi, 05 iunie 2018, în comuna Siliştea Crucii a avut loc o nouă acţiune de donare de sânge, parte a campaniei iniţiate de Partidul Naţional Liberal Filiala Dolj în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, „Oferă o șansă! Donează sânge!”

Inițiativa aparține consilierului județean Laurențiu Ivanovici, preşedintele Comisiei de Sănătate a PNL Dolj, și vicepreședintelui PNL Dolj, Isidor Răducea, cu sprijinul și suportul domnului Sandu Laurenţiu, primarul liberal al comunei Siliştea Crucii, cel care a şi deschis seria de donatori ai acţiunii de astăzi.

Județul Dolj se confruntă cu o adevărată problemă în ceea ce privește asigurarea necesarului de sânge pentru pacienți. Numărul donatorilor fiind din ce în ce mai scăzut, iar insuficiența unităților de sânge din spitale devenind rapid o prioritate de grad zero. La nivel social, oamenii nu sunt informați corect și complet asupra modului în care pot dona și ajuta astfel pe cei bolnavi.

PNL Dolj rămâne consecvent în demersurile sale de a încuraja donarea de sânge şi a informa cetăţenii despre importanţa şi beneficiile acesteia. Reamintim faptul că acţiunea de astăzi este cea de-a treia din campania iniţiată de PNL Dolj, dupa ce în luna aprilie au avut loc alte două acţiuni asemănătoare în comunele Apele Vii şi Rojişte. De asemenea, reiterăm faptul că la nivelul Consiliului Judeţean Dolj exista un proiect de hotărâre elaborat de consilierii PNL, prin care s-au propus măsuri concrete de stimulare a donatorilor de sânge prin suplimentarea beneficiilor acordate.

Birou de presă PNL Dolj