Craiovenii, așteptați să petreacă „O Noapte în Bibliotecă”. Program de lecturi, jocuri, muzică și filme!

0
103

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” îi invită pe craioveni să petreacă „O Noapte în Bibliotecă”. Evenimentul se desfășoară astăzi, începând cu ora 18.00, până după miezul nopții și propune participanților activități inedite organizate în toate secțiile instituției și adresate tuturor categoriilor de public.

Programul se va deschide cu un examen-concert susținut de studenţi ai Departamentului de muzică (Secţia canto) al Universităţii din Craiova și va continua cu spectacolul cu piesa „Cheful Suprem” de Tudor Mușatescu al trupei de teatru „Cutezătorii” (ora 19.00, Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”), lansarea cărții „Mica balerină”, semnată de Mihaela Călinescu și ilustrată de Cristina Oprea (ora 19.30, Secția Mediatecă și American Corner), o întâlnire cu psihologul Mihail Jianu, care va vorbi „Despre dragoste și artă” (ora 20.00, Secția „Adrian Păunescu”), difuzarea filmului „Hoțul de cărți” (orele 20.30 – 22.00, Secția Mediatecă și American Corner), concerte ale trupei „7 fix” (ora 21.00) și trupei „Queen” din Budapesta (ora 22.00).

De asemenea, pe parcursul evenimentului „O Noapte în Bibliotecă”, craiovenii vor putea vizita atât Casa Memorială „Elena Farago”, aflată în aceeași curte cu instituția, cât și depozitele de carte ale bibliotecii doljene, precum și expoziția «Gravuri în colecţiile Bibliotecii „Aman”», deschisă în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu”. Ludoteca va fi, de asemenea, un spațiu la dispoziția micilor cititori, care se vor bucura aici de jocuri și jucării, vor putea realiza desene ale personajelor preferate ori viziona filme pentru vârsta lor. Tot la Ludotecă, copiii vor putea răsfoi cărțile din expoziția „Copilăria… un basm fără sfârșit”.