Ziua Mondială a Mediului

0
231

Una din cele mai importante din calendarul evenimentelor ecologice – instituită încă din 1972, de Adunarea Generală a Națiunilor Unite – este Ziua Mondială a Mediului, marcată pe data de 5 iunie, prilej pentru numeroase şi diverse manifestări ce au ca obiectiv conştientizarea opiniei publice privind importanţa valorilor naturale şi exploatarea raţională a acestora.

În acest context, Facultatea de Agricultură și Horticultură a Universității din Craiova și Asociația Studențească „Agro-Forest” organizează, în perioada 5-7 iunie, un eveniment în parteneriat cu Primăria comunei Vaideeni din județul Vâlcea – Ocolul Silvic Horezu. Este vorba despre o sesiune de comunicări științifice pe teme de biodiversitate și reabilitare a terenurilor degradate, la care participă cu referate peste 20 de studenți craioveni din anii I, II și III, de la specializările Agricultură, Silvicultură și Montanologie.

În program mai sunt cuprinse o activitate practică de identificare a elementelor de biodiversitate din situl „Nordul Gorjului de Est” și acțiuni de ecologizare în Bazinul Luncavățului. Deschiderea oficială are loc astăzi, ora 11.00, la Căminul Cultural „Vartolomei Todeci” din Vaideeni. Coordonatori ai programului sunt conf. univ. dr. Mariana Niculescu (Facultatea de Agricultură și Horticultură din Craiova), ec. Achim Daniel Băluță (primarul comunei Vaideeni) și ing. Cristian Jinaru (Ocolul Silvic Horezu).