Arestați pentru tâlhării comise în Craiova

1
271

Trei persoane de etnie romă, doi majori și un minor, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de ieri, pentru implicare în comiterea mai multor tâlhării în Craiova. Minora smulgea bijuteriile victimelor, iar ceilalți doi le valorificau în special la case de amanet din municipiu. Polițiștii au făcut marți șapte percheziții la locuințele suspecților, reușind să recupereze mai mult de jumătate din prejudiciul estimat la aproape 6.000 de lei, iar cercetările în cauză continuă.

Pentru că în ultima perioadă se înmulțiseră tâlhăriile prin smulgerea bijuteriilor victimelor, polițiștii craioveni de la Secțiile 2 și 4, în baza cercetărilor efectuate au stabilit un cerc de suspecți, iar marți, cu sprijinul „mascaților” de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins, în baza autorizaţiilor emise de magistraţi, în 7 locaţii din municipiul Craiova, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt. În urma percheziţiilor efectuate au fost identificați şi conduşi pentru audieri, la sediul Secției 4 Poliţie Craiova, Ion A., de 11 ani și Regina Bibilică, de 15 ani. Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că cei doi minori sunt autorii a patru tâlhării, fapte comise în municipiul Craiova, în zona centrală dar și la Gara Craiova, în perioada 18 mai – 1 iunie a.c.. Oamenii legii au mai stabilit şi faptul că, în baza unor înţelegeri prealabile, bunurile sustrase au fost predate lui Alin Mișu Pascu, de 21 de ani şi Costel  Vasile, de 29 de ani, ambii din localitate, care ulterior le-au valorificat la case de amanet din Craiova. Cei doi suspecți majori au fost prinşi şi conduşi la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova pentru audieri. În baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Alin Mișu Pascu și Costel Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tâlhărie, iar pentru Regina Bibilică sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Cei trei suspecți au fost reţinuţi pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ Dolj. În cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătoriei Craiova, instanța admițând propunerea Parchetului și dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În baza art. 226 C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatilor Pascu Mişu Alin, Vasile Costel şi Bibilică Regina pe o durată de 30 de zile, de la 04.06.2014 până la data de 03.07.2014 inclusiv”.

În urma perchezițiilor, polițiștii au reușit să recupereze o parte din bijuteriile reclamate ca fiind furate de minorii romi, acestea urmând să fie restituite victimelor.

„Prejudiciul cauzat, în valoare de 5.900 lei, a fost recuperat în proporţie de 70%, iar poliţiştii efectuează în prezent activităţi specifice pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea integrală a prejudiciului”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

1 COMENTARIU

  1. In atentia IPJ Dolj , IGPR , Ministerul Afacerilor Interne. Politistii, din comuna Melinesti, judetul Dolj, protejeaza “INFRACTORII”. Va informez ca mai este un singur pas pana se va ajunge la crime si asta numai din cauza politiei care nu isi face datoria iar “INFRACTORII”, simtindu-se protejati, fac ce vor in comuna Melinesti. Consider ca toti politistii din comuna Melinesti trebuie schimbati, mutati, etc ,etc. Va informeaza un voluntar al Politiei Romane.

Comments are closed.