Legea vaccinării: Prima dezbatere publică, în 11 mai

0
75

vaccinMinisterul Sănătăţii a anunţat că joi, 11 mai, va avea loc, la sediul Institutului de Sănătate Publică, prima dezbatere publică pe tema legii vaccinării. Cei care vor să ia cuvântul în cadrul şedinţei trebuie să trimită şi în format electronic propunerile pe care le vor prezenta. Propunerile vor fi trimise adresa de email propuneri@ms.ro, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului, până miercuri, 10 mai.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, luarea cuvântului se va face în ordinea înscrierii, iar timpul alocat pentru fiecare persoană este de trei minute. Fiecare participant, după intrarea în sala de şedinţe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la şedinţa publică.

La dezbatere publică vor participa Florian Bodog, ministrul sănătăţii, Rareş Trişcă, secretar de stat, Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătăţii, Amalia Şerban, director general, Direcţia generală asistenţă medicală şi sănătate publice, reprezentanţi ai Direcţiei generale programe – Agenţia Naţională pentru programe, Direcţiei generale resurse umane, juridic şi contencios, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Proiectul legii vaccinării a fost pus în dezbatere publică în urmă cu aproximativ o lună şi a ridicat multe semne de întrebare atât părinţilor, cât şi medicilor sau organizaţiilor de sănătate. În această formă a proiectului nu există un capitol destinat sancţionării celor care nu imunizează copiii sau care îndeamnă la nevaccinare, dar ministrul sănătăţii, Florian Bodog a declarat că o astfel de secţiune ar putea fi introdusă în urma dezbaterilor publice.