FCSB – “U” Craiova 0-0: Frustrant…nici când i-am avut în mână…

0
289

Complexul pe terenul FCSB nu poate fi depăşit de Ştiinţa nici când pare să aibă ce-i trebuie pentru a-l încheia. Când rivala e superioară, câştigă la scor, când raportul de forţe e egal, câştigă FCSB la limită, iar când Craiova e mai bună, se termină egal. Cam asta e tradiţia.

La Giurgiu, pe teren neutru practic, oltenii au avut şanse destule de a tranşa derby-ul, dar n-a făcut-o. Punctul culminant a fost penalty-ul irosit de Cicâldău, destul de superficial şi, poate, emotiv, într-o situaţie extrem de importantă precum cea din minutul 60. Decar ambalat de vânzare, cu banderolă pe braţ, cu dublă marcată la naţională, golgheter, dar cu goluri multe date Mediaşului şi cu randament mai scăzut în derby-uri. Ivan a scos penalty-ul şi a avut o seară în care i-a lipsit numai golul, fiind probabil cel mai bun alb-albastru la Giurgiu.

În prima parte, FCSB a avut posesia, dar e mai slabă fără Man şi Coman, Ştiinţa a fost mai periculoasă, pe contraatac, dar nu e inspirată la finalizare. Mateiu părea pe drumul spre eliminare, dar a reuşit să termine meciul cu numai un galben, deşi a trecut şi pe lângă un penalty în partea a doua, la o intervenţie asupra lui Tavi Popescu. Ivan a cerut şi el o lovitură de pedeapsă, arbitrul luând o decizie de compromis: lovitură liberă, dar a scos-o în afara careului. Tot Ivan reia cu capul, dar nu destul de plasat. Şutul lui Cicâldău e moleşit de o deviere şi Vlad culege mingea. Mateiu trage din afara careului, Vlad e peste tot. Cei 400.000 de euro încasaţi pe el par acum mărunţiş.

0-0 la pauză, iar Gigi Becali comandă trei schimbări în apărare. Ouzounidis răspunde târziu, deşi destui titulari îşi epuizaseră de timpuriu forţele, în special Baiaram şi Camara. Cei doi au fost în prim-planul primei mari ocazii a meciului, dar spaniolul n-a reuşit assist-ul, Baiaram aşteptând în zadar mingea, cu poarta goală în faţă. Ivan demarează furibund din propria jumătate, Camara îi scoate un adversar din cale, dar şutul e pe plonjonul lui Vlad. Vine faza penalty-ului, după care Craiova are un recul, resimte ratarea lui Cicâldău la nivelul moralului. Totuşi, Vătăjelu îi centrează lui Ivan, dar de acolo dai gol numai dacă eşti Lewandowski sau Haaland. Tănase putea răzbuna toate ocaziile Craiovei, însă Pigliacelli, care ezitase să iasă pe centrare, pune un picior providenţial şi împiedică nedreptatea. În ultimul minut, Koljic deviază superb pentru Ivan, care nu-i întoarce mingea bosniacului pe 6 metri, ci o înalţă peste bară, cu şpiţul. 0-0, dar am văzut spectacolul preconizat.

Craiova vine frustrată de la Giurgiu, oferă senzaţia că a scăpat o mare şansă de a se apropia de lider, pe care l-a prins oarecum descoperit după acţiunile naţionalelor şi suferind fără Coman şi Man. Vor mai fi două ocazii, în play-off, dar handicapul este important, iar sezonul regulat oltenii îl încheie cu un alt duel dificil, contra campioanei. Dacă va continua să joace astfel, Craiova se poate agăţa în continuare de şansele mici pe care le are la titlu. Sau la event…

FCSB – Universitatea Craiova 0-0

FCSB: Vlad 8,5 – Ov. Popescu 6 (46 Creţu) 6,5, Miron 4,5, I. Cristea 5, Radunovici 5 (46 Panţîru) 6  – Olaru 7,5 , Şut 6,5 (89 Simion), Oaidă 6 (46 Vînă) 6 – Moruţan 6, Fl. Tănase 7,5, Oct. Popescu 6,5 (68 Istrate). Antrenor Anton Petrea.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vlădoiu 6, Papp 7 (70 Bălaşa) 6, M. Constantin 7,5, Vătăjelu 7,5 – Mateiu 6, Nistor 7,5 – Camara 6,5 (86 Căpăţână), Cicâldău 6,5 (86 Bic), Baiaram 6 (79 Koljici) – A. Ivan 8. Antrenor Marinos Ouzounidis.

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi) 6.

 

Foto: ucv1948.ro