O zi plină, la Poliţia de Frontieră din Dolj

0
8839

A fost activitate intensă la Poliţia de Frontieră Calafat, în ultimele 24 de ore. S-au confiscat peste 1.400 de pachete de ţigarete, a fost reţinut un microbuz care era dat în urmărire şi au fost depistaţi doi conducători auto, care aveau permisele suspendate.

Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în urma unei acţiuni specifice, desfăşurată pe 3 aprilie, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Vamale Craiova, peste 1.400 de pachete de ţigarete, pe care doi cetăţeni bulgari încercau să le introducă ilegal în ţară, ascunse în două microbuze. Astfel, în jurul orei 13:15, a fost selectat, la PTF Calafat, un mijloc de transport condus de către un cetăţean bulgar, în urma controlului fiind găsite mai mult de 1.000 de pachete de ţigarete, ascunse sub scaunele microbuzului şi în bagajele şoferului, având timbru fiscal de Bulgaria. La foarte scurt timp, a fost oprit un alt autovehicul, condus tot de un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din ţara vecină, a fost stopat şi, în urma verificărilor au fost descoperite peste 400 de pachete de produse diin tutun, „ascunzătorile” fiind aceleaşi. „La cercetări, cetăţenii bulgari au declarat că au cumpărat ţigaretele din Bulgaria şi urmau să le transporte în Germania, pentru a le comercializa. Întreaga cantitate, evaluată la 22.800 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, de către lucrătorii Direcţiei Vamale Craiova, care au aplicat celor doi amenzi în valoare de 20.000 de lei”, a precizat subinspector  Eugen Cătălin Ilie, purtător de cuvânt al STPF Dolj.

Microbuz căutat în Germania, găsit la Calafat

La PTF Calafat a mai avut loc un caz, soluţionat de oamenii legii, în seara zilei de 3 aprilie. Un cetăţean bulgar, în vârstă de 46 de ani, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, an de fabricaţie 2017, urmând să finalizeze formalităţile de frontieră. În urma verificărilor, s-a constatat că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de către autorităţile din Germania. „Bărbatul a declarat că microbuzul nu-i aparţine, susţinând că a fost rugat de un prieten să-l conducă până în Bulgaria, fără să cunoască faptul că acesta se afla în atenţia autorităţilor. Sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de „tăinuire”, iar microbuzul, estimat la 66.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, până la finalizarea cercetărilor”, a mai spus Eugen Cătălin Ilie.

Se căuta una, s-a descoperit alta

„Frontieriştii” au mai avut şi alte rezultate. Astfel, aceştia au desfăşurat, în zona de responsabilitate, o acţiune specifică pe linia traficului cu autovehicule furate, fiind oprit în satul Boureni, comuna Afumaţi, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, cu domiciliul în Segarcea, care nu a putut prezenta permisul de conducere. În aceeaşi zi, 3 aprilie, la orele serii, între Negoi – Catane, a fost depistat un tânăr de 21 de ani, din Catane, care conducea un autoturism, de asemenea fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor, s-a constatat că aceştia aveau permisul suspendat, astfel că au fost întocmite dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de „conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.