Mai multe vinuri din Bulgaria, depistate cu neconformități

0
257

Specialiştii Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească au verificat, în perioada premergătoare Paştelui, 316 eşantioane de vin, colectate atât din depozitele distribuitorilor, cât şi de la producători, rezultatul fiind că unele loturi de vin produs şi îmbuteliat în Bulgaria au fost neconforme, informează joi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Ministerul de resort subliniază că piaţa vinurilor din România oferă produse de calitate, ce corespund din punct de vedere fizico-chimic şi organoleptic cerinţelor impuse de lege.

Potrivit cifrelor publicate în 2017 de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), vremea nefavorabilă din multe regiuni a fost principalul motiv pentru care producţia mondială de vin a scăzut cu 3% în 2016, până la 267 milioane hectolitri. Cu o producţie de 50,9 milioane hectolitri, Italia şi-a confirmat poziţia de cel mai mare producător mondial de vin, urmată de Franţa (43,5 milioane) şi Spania (39,3 milioane).

Consumul anual de vin în România este de 25 de litri pe cap de locuitor şi reprezintă doar jumătate din consumul ţărilor dezvoltate, care se ridică la peste 50 de litri/locuitor.