Campania „Zâmbeşte România” / Elevii din Craiova beneficiază de ore de educaţie pentru igienă orală

0
189

Medicii dentişti din Craiova vizitează în această perioadă aproximativ 1.000 de elevi din două şcoli craiovene, „Traian” şi „Elena Farago”, pentru a le povesti acestora despre regulile de igienă orală corectă şi pentru a le oferi seturi de îngrijire formate din pastă de dinţi şi periuţă, în cadrul campaniei „Zâmbeşte România”, implementată de  GlaxoSmithKline (GSK).

  Experţii le vor vorbi copiilor de la clasele I – a IV-a despre necesitatea periajului dentar, frecvenţa şi tehnica acestuia, despre diferitele tipuri de periuţe, despre nevoia unei alimentaţii care să conţină legume şi fructe şi mai puţin zahăr, precum şi despre beneficiile vizitelor regulate la medicul dentist. Acesta este cel de-al doilea an în care „Zâmbeşte România” poposeşte în şcolile din Craiova, după ce, în 2013, alte câteva mii  de elevi au beneficiat de orele de igienă orală.  Programul de informare în şcoli se desfăşoară pentru al doilea an în şapte oraşe din ţară; astfel, şi în 2014 vor fi vizitaţi aproximativ 20.000 de elevi din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constanţa, Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca, care vor primi  informaţii şi seturi de îngrijire orală direct de la experţi.

„Cred că această campanie este cel mai important efort din ultimii 25 de ani făcut în România pentru sănătatea orală a copiilor şi a familiilor lor. Am crezut şi cred în continuare cu tărie în această iniţiativă şi o voi sprijini dedicându-mi timpul şi cunoştinţele pentru a aduce o schimbare în educaţia şi obiceiurile de igienă ale tuturor românilor, care vor avea de câştigat  în urma acestei campanii. Trebuie să avem încredere că fiecare dintre noi va putea să zâmbească fericit, să fie sănătos şi să se bucure de viaţa alături de cei dragi”, a declarat  doctorul stomatolog craiovean Andrei Ilie.

Se premiază creativitatea

Anul acesta, campania a debutat cu o competiţie adresată copiilor din toată ţara, susţinută de Aquafresh. Competiţia „Campionatul Naţional de Periaj” va premia creativitatea şi umorul în modul în care copiii de până la 14 ani sau colegii dintr-o clasă arată cum îşi îngrijesc dinţii zi de zi. Premiile sunt pe măsură: o excursie la Disneyland Paris împreună cu familia (pentru categoria „Familii”), respectiv 10 premii în valoare de 500 euro (pentru categoria „Şcoală”) pentru dotarea claselor. Înscrierile se fac în perioada 20 martie 2014 – 20 aprilie 2014 inclusiv, prin intermediul aplicaţiei de pe www.zambesteromania.ro sau pagina de Facebook Zâmbeşte România.