Vitezomani sancţionaţi de poliţişti

0
48

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier Dolj, împreună cu cei ai Biroul Rutier Craiova au organizat, duminică, pe drumurile naţionale, dar şi pe principalele artere de circulaţie din municipiu, o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor cauzate de viteza excesivă. Oamenii legii nu au trecut cu vederea nici celelalte abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare, acţionând şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă şi folosirea dispozitivului handsfree. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cadrul acestor activităţi poliţiştii de la Rutieră au constatat 178 abateri de natură contravenţională, 99 dintre acestea vizând depăşirea vitezei regulamentare, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 25.473 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării opt permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Între şoferii care au rămas fără permis de conducere se numără şi Lucian Ciucă, de 20 de ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, depistat în timp ce conducea un autoturism Renault Laguna, pe DN6, cu o viteză de 131 km/h, într-o zonă unde viteza maximă admisă era de 70 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu 18 puncte amendă şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere.

Un alt conducător auto care a rămas fără permis din cauza vitezei excesive a fost Gheorghe Bucioiu, de 38 de ani, din Craiova, surprins de aparatul radar în timp ce conducea un Ford înmatriculat în Bulgaria prin localitatea Tâmbureşti, cu o viteză de 123 km/h. Poliţiştii l-au sancţionat cu 9 puncte amendă.