Comisarul Adrian Căpraru de la IPJ Dolj, avansat în Kosovo

0
244

O delegaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost prezentă, duminică, în Kosovo, pentru a participa la un ceremonial organizat cu prilejul Zilelor Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, au fost avansaţi 18 jandarmi şi poliţişti români, printre aceştia numărându-se şi comisarul Adrian Căpraru, din cadrul IPJ Dolj.

Adrian Căpraru

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, jandarmii şi poliţiştii români aflaţi în misiune în provincia Kosovo au primit, duminică, vizita unei delegaţii a MAI, care a participat la ceremonialul organizat în localitatea Mitrovica, cu prilejul Zilelor Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române. În cadrul manifestării, şeful delegaţiei a transmis mesajul ministrului Administraţiei şi Internelor, prin care poliţiştii şi jandarmii aflaţi în misiune, în provincia Kosovo, au fost felicitaţi pentru maniera în care îşi reprezintă ţara.

„Participarea dumneavoastră la EULEX Kosovo se constituie într-o etapă importantă a carierei, iar experienţa acumulată contribuie la dezvoltarea profesională. Prin felul în care vă desfăşuraţi activităţile, contribuiţi la respectarea angajamentelor asumate la nivel internaţional, la creşterea prestigiului României şi al Ministerului din care faceţi parte”, se arată în mesajul transmis cu acest prilej de ministrul Traian Igaş.

În semn de recunoaştere şi apreciere a activităţii desfăşurate în Kosovo, 18 jandarmi şi poliţişti români au fost avansaţi în gradul profesional următor, în cadrul ceremonialului desfăşurat în baza “Camp Charlie” a Detaşamentului de Misiuni Internaţionale a Jandarmeriei Române în Kosovo. După cum au confirmat reprezentanţii IPJ Dolj, între poliţiştii avansaţi duminică se numără şi comisarul Adrian Căpraru, care a părăsit scaunul de purtător de cuvânt al Poliţiei doljene pentru Kosovo. De altfel, ofiţerul doljean este la a treia misiune internaţională în Kosovo, acum fiind desemnat în colectivul care desfăşoară activităţi de investigare a infracţiunilor complexe de natură economică. Adrian Căpraru a fost avansat, înainte de îndeplinirea stagiului minim (la excepţional), la gradul profesional următor, cel de comisar-şef.

În provincia Kosovo se află în misiune, în acest moment, 115 jandarmi (printre ei numărându-se şi cadre ale GJMb Craiova) şi 56 de poliţişti români. Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în această provincie execută misiuni şi se subordonează operaţional Uniunii Europene, în cadrul misiunii EULEX Kosovo. În cursul anului 2010, jandarmii români au participat la aproximativ 2.100 misiuni, în special de control al mulţimilor, operaţiuni speciale tip SWAT, securitate statică la obiective cu risc ridicat, escortarea personalului internaţional, protecţia apropiată, monitorizare şi patrulare în medii cu potenţial degenerativ în conflicte interetnice.

Poliţiştii români prezenţi în teatrul de operaţii ajută, de asemenea, la îndeplinirea mandatului EULEX, aceştia fiind implicaţi în special, în misiuni de monitorizare şi îndrumare.